Spøjst nok er ældre danskere mest skeptiske overfor flow-tv, men de yngre tror på gammeldags tv.

Streamingtjenesterne vælter sig i kunder og vi er ikke mange, der tror på, at flow-tv har en fremtid ud over sportsbegivenheder. Men måske er vi for tidligt ude med dødsdommen. For selv om den yngre generation er flasket op med Netflix, Youtube og on-demand-tv, så er de alligevel temmelig positive overfor gammeldags flow-tv. I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse, der er foretaget af YouGov for it-virksomheden Akamai.

Overraskende viser undersøgelsen, at det er den ældre generation, der er mest pessimistiske. Kun 55 procent af danskerne mellem 35-54 tror på, at flow-tv eksisterer om fem år. Og kun 26 procent tror, at der findes flow-tv om ti år. Blandt de unge mellem 18 og 35 år er der til gengæld 74 procent der tror, at traditionelt tv vil findes om fem år. 43 procent tror, det vil findes om ti år.

"Det er lidt overraskende, at den yngre generation ikke i samme grad som den ældre afskriver det traditionelle flow-tv. Især fordi, det også er de unge, der har det absolut største forbrug af on demand-tjenester. En del af forklaringen er, at de unge i høj grad streamer på farten fra fx deres smartphone, men stadig ser traditionelt flow-tv derhjemme," siger Per Sterner fra Akamai Nordics i en pressemeddelelse.

Ifølge undersøgelsen ser 49 procent af de unge mellem 18 og 35 år on-demand-tv dagligt eller flere gange om ugen.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1016 CAWI-interviews med danskere i alderen 18-74 år, i perioden 6. - 8. november 2015.

Hvis du vil have flere nyheder som denne i din Facebook nyhedsstrøm, så giv iNPUT et like her

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.