Falske app store, usikre mobilpenge, hackede netværk, inficerede push e-mails. Der er nok at bekymre sig om i 2013, advarer sikkerhedsekspert.

2012 nærmer sig sin afslutning og 2013 er lige om hjørnet. Vi har set masser af spændende mobiltelefoner og tablets, og det er naturligvis også gået op for hackere, at vi flytter flere og flere vigtige funktioner over på disse enheder. Hvis man skal tro sikkerhedsekspert Janus Rægaard Nielsen fra det danskejede sikkerhedsfirma Mymobilesecurity, så står vi over for masser af udfordringer i 2013.

Han forklarer blandt andet, at vi skal passe på falske app stores.

- De sidste to år har vi set en eksplosiv vækst af falske apps på de store app stores som Google Play og Apples App store. Denne tendens vil fortsætte i 2013, da det er den nemme vej til hurtige penge for mange svindlere, men det nye bliver, at vi også kommer til at se en stigning i falske app stores, som efterligner de kendte.

Den største forskel er, at de mange apps, der findes her, er kodet med en eller anden form for malware. Vi har set en del eksempler på disse tidligere i år, for eksempel de falske Android markets kaldet t2file.net and uons.net, primært henvendt til russisktalende brugere.

Disse sites var ikke tilgængelige fra en computer, men når man loggede sig ind via sin smartphone, blev der installeret et program, der automatisk afsendte dyre sms´er.

Læs guide: Smart og skært tilbehør til din mobil

Denne type svindel er kun lige begyndt, forklarer Janus Nielsen, men tendensen breder sig hastigt på verdensplan præcis som vi har set det med pc-phishing sites, der for eksempel efterligner ens bank.

- Det bedste råd er at undgå at klikke på links til app stores og altid selv taste webadressen ind. Sørg for at tjekke, at den enkelte app har har fået positive anmeldelser og kommentarer fra andre brugere, og gå uden om helt nye eller ukommenterede apps, råder Janus Nielsen.

Der er faktisk mange andre alvorlige trusler mod vores mobile sikkerhed, blandt andet når det kommer til mobile penge, falske eller hackede trådløse netværk, inficerede push-reklamer, internet-browsing på mobilen, tablets og os selv som mobilbrugere.

Læs meget mere om det her.