Lyt til artiklen

Brugere af iPhone 6 risikerer ikke at kunne låse deres egne telefoner op med fingerscan, hvis de har fået den repareret uden om Apple

Har du oplevet ikke at kunne låse din egen telefon op? Det er blevet tilfældet for tusindvis af iPhone 6-brugere efter en af de seneste opdateringer til Apple-telefonernes styresystem, iOS.

Det er ikke i selv opdateringen, at fejlen ligger, men derimod i telefonerne hos de ramte mobilejere. Hvis du har haft din mobil til reperation hos andre butikker end Apple, så er det måske dig, det kan gå ud over. Det skriver The Guardian.

Det er en identificeringsfejl i mobilens interne hardware, der er problemet. Hvis 'hjem'-knappen på din iPhone er gået i stykker og blevet udskiftet hos en ikke-autoriseret forhandler, så kan det være, at den ikke længere kan genkendes af de andre komponenter i telefonen. På telefonerne kaldes dette en 'Fejl 53'.

Hvis du så er bruger af Apples Touch ID, også kendt som fingeraftryksscanneren, i stedet for en firecifret adgangskode, så er du i fare for at blive aflåst fra din egen telefon.

Det har fået folk til at kritisere Apple for ikke at tænke på sine brugere. De brokker sig over, at telefonerne tidligere ikke havde problemer med at acceptere ikke-originale komponenter.

Apple afviser dog kritikken i en pressemeddelelse og henviser til brugernes sikkerhed.

»Vi tager brugernes sikkerhed meget seriøst, og Fejl 53 er resultatet af sikkerhedstjek, der er designet til at beskytte vores kunder. Denne sikkerhedsforanstaltning er nødvendig for at beskytte og forebygge mod falske Touch ID-sensorer. Hvis en kunde oplever en Fejl 53, opfordrer vi dem til at kontakte Apple Support,« skriver Apple.