Mark Zuckerberg, Facebook.
Mark Zuckerberg, Facebook. Foto: PETER DaSILVA

Facebook ændrer på måden, tjenesten viser nyheder i din nyhedsstrøm - nu er det ikke længere kun de nyheder, der får mange likes, der bliver vist.

Facebook har hidtil fungeret sådan, at du får vist nyheder, som mange har liket eller på anden måde interageret med – hvilket har ført til, at især kommercielle sites har været ekstremt ivrige for at få dig til at like og kommentere på deres opslag, så de når længere ud og får mere eksponering. Men det ændrer sig nu.

Baseret på din egen mening

Fra nu af vil Facebooks algoritme for, hvordan de viser dig nyheder, ikke kun baseres på andres interaktioner og på, hvad du har liket før – den vil også tage hensyn til, hvad tjenesten tror, du vil være interesseret i. Den viden er baseret på, at Facebook har lavet undersøgelser med 10.000 brugere, der har givet feedback på historier i deres nyhedsstrøm – men altså også historier, de ikke har kommenteret eller liket. Den feedback betyder, at Facebook nu vil kunne regne ud, om du vil være interesseret i en nyhed – også selv om den ikke har fået masser af likes. Det vil forhåbentlig betyde flere interessante nyheder til dig – og måske historier, du ikke engang vidste, du ville være interesseret i.

Hvis du vil have flere nyheder som denne i din nyhedsstrøm, så giv iNPUT et like her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.