Det er billeder fra den populære tjeneste Instagram, Facebook nu vil have rettighederne til at sælge.
Det er billeder fra den populære tjeneste Instagram, Facebook nu vil have rettighederne til at sælge. Foto: EPA

Det Facebook-ejede billeddelingsprogram Instagram vil have lov til at udnytte brugernes billeder til kommercielle formål. Det har udløst storm af protester.

Billederne af din juleaften med familien kan blive solgt videre, uden at du aner det.

Det er en mulig konsekvens af en ny opdatering af vilkårene for brugerne af billeddelingsprogrammet Instagram. De ændrede vilkår har affødt et ramaskrig blandt mange af programmets brugere, skriver bbc.co.uk.

Opdateringen af vilkårene kommer efter Facebooks køb af Instagram tidligere på året. I den forbindelse gjorde Facebook det klart, at man nu ville finde en model til at kunne tjene penge på billedtjenesten, og det er angiveligt den model, der nu er blevet lanceret.

Rihanna - billedserie1

Ved at godkende brugervilkårene giver brugerne Instagram lov til, at »en virksomhed kan betale os (Instagram, red.) for at vise dit username, likes og billeder i forbindelse med betalt eller sponseret indhold uden betaling til dig«.

De nye vilkår af affødt en storm af protester fra brugerne af Instagram, der ikke vil acceptere, at deres private billeder nu kan risikere at blive solgt videre til andre virksomheder. IT-mediet Wired har i en artikel beskrevet, hvordan brugere kan slette deres Instagram-konto og derved slippe for, at billeder risikerer at blive videresolgt.

Men det gælder om at handle hurtigt. Ønsker man at slette sin konto hos Instagram, skal det ske inden 16. januar 2013. Derefter fanger bordet, og billederne vil være til fri afbenyttelse af Instagram.

Brugen af Instagram er eksploderet i år. På seks måneder er antallet af brugere i døgnet steget fra 900.000 til 7,3 millioner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.