Foto: Reuters
Apple er muligvis snart på vej med renoverede iPad minier, se her hvor billige de bliver.

iPad mini blev lanceret tilbage i efteråret, blandt andet som en direkte konkurrent til den superbillige Google Nexus 7. På trods af den lille lækre størrelse, fik iPad mini dog nogle hug for blandt andet ikke at konkurrere med Nexus 7 på prisen, der på nuværende tidspunkt ligger på ca. 2600 kroner for iPad mini, og 1800 kroner for tilsvarende Nexus 7.

Det kan dog være ved at ændre sig nu. Hjemmesiden CSMonitor har kigget på tidligere Apple modeller, og hvordan disse er blevet sat ned i pris, i hvert fald for de såkaldte 'refurbished' (renoverede) modeller, der er brugte og reparerede Apple produkter.

Læs også: TEST: Asus Padfone 2 har mange plusser og ét stort minus

Siden vælger at sammenligne iPad mini med iPad 2, da denne ligger tættest på hardwaremæssigt. Der gik 6 måneder fra lanceringen af iPad 2 til de første refurbs kom på markedet, og de billigste modeller havde på det tidspunkt en besparelse på 10 procent i forhold til nye. Herhjemme ville en sådan besparelse bringe iPad mini 16 GB Wifi ned på omkring 2.300 kroner.

Apple har dog for nylig lavet om i deres produktcyklus, og hvor der gik 1 år mellem iPad 2 og iPad 3, går der måske kun 6-9 måneder mellem første og anden generation iPad mini. Det betyder samtidig at refurbs skal hurtigere på markedet, hvis de skal sælges inden den nye model tager over. Hvis man samtidig kigger på tendenserne med iPad 3 som kom på markedet kun 6 måneder før iPad 4. Her blev besparelsen på de renoverede modeller hele 24 procent, hvilket ville bringe iPad mini lige under 2.000 kr.

Læs også: Sådan blev iPad minis værste konkurrent meget stærkere
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.