Spotify lancerer angiveligt sin videostreaming i denne uge til Android. iOS følger efter i næste uge.

Spotify lancerer sin nye videostreaming-tjeneste til Android-platformen i denne uge, skriver avisen Wall Street Journal. Men allerede i næste uge kommer Apples iOS-enheder med. Spotify fortalte om sine videoplaner allerede i maj sidste år, men først nu er de klar til at lade et bredt publikum se med. Der har igennem længere tid været en begrænset test af tjenesten i USA, England, Tyskland og hjemlandet Sverige. De fire markeder, der først får glæde af udvidelsen.

Det er uvist præcis hvilket indhold, der er tilgængelig ved lanceringen, men Spotify har tidligere fortalt om samarbejde med blandt andet BBC, Comedy Central, ESPN, MTV og Vice News. Spotifys Shiva Rajaraman fortæller til avisen, at planen er, at der løbende skal indgås nye aftaler med indholdsleverandører. Han fortæller videre, at videoerne vil blive samlet i en form for kuraterede spillelister med navne som "Ugens nyheder" og "Laughs for Lunch".

I modsætning til f.eks. Youtube bliver Spotifys videotjeneste helt reklamefri. Ifølge Rajaraman "har Spotify ikke planer om at tjenesten skal lave penge med det samme." Det handler om at give musikforbrugerne det, de vil have, siger han.

Penge kan nu hurtigt blive et mål idet Spotify - trods en kolossal brugerbase - stadig kører med et kæmpe og voksende millionunderskud. Alene i regnskabsåret 2014 tabte tjenesten 197 millioner dollars - omkring 1,1 millard danske kroner.

Videotjenesten kommer udelukkende til at fungere på den mobile platform og lanceres som nævnt først i USA, England, Tyskland og  Sverige. Det vides endnu ikke hvornår vi danskere får mulighed for at se med.

Se en kort introduktion til videotjenesten i en video hos iNPUT

Hvis du vil have flere nyheder som denne i din nyhedsstrøm, så giv iNPUT et like på Facebook her.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.