Snart vil det koste en fjerdedel af prisen i dag at gå på nettet fra mobiltelefon eller computer i EU-zonen.

Om tre år vil prisen for at gå på internettet fra sin mobiltelefon eller computer i de øvrige EU-lande kun være en fjerdedel af, hvad den er i dag.

Den 22. juni fremlægger EU-Kommissionen endnu et indgreb mod de udenlandske mobilpriser.

Ifølge Berlingske Tidende ventes kommissionen at gennemføre en nedsættelse af prisen på mobildata i tre faser.

Fra næste år bliver højeste takst godt 6,70 kr. pr. megabyte data, mens prisen i 2014 vil lande på højst 3,70 kr.

Forbrugerne får også mulighed for at vælge ét teleselskab til opkald i hjemlandet og et andet til opkald og datatrafik i udlandet uden at skulle skifte SIM-kort. Det er ikke muligt i dag, hvor mange derfor modtager ufrivilligt store regninger efter ferien.

Venstres medlem af Europa-Parlamentet Morten Løkkegaard kalder den planlagte nedsættelse af priserne for "et gennembrud".

- Nu bliver det endelige opgør taget med de skandaløse priser, vi som europæere har levet med i årevis, siger Løkkegaard til avisen.

EU greb i 2007 for første gang ind over for mobilpriserne, som siden er faldet med op mod 70 pct.

Frederik Rygaard, som er fuldmægtig i Markedskontoret i IT- og Telestyrelsen, henviser til analyser af omkostningerne ved mobilbrug i udlandet (også kendt som roaming), der viser, at disse priser ikke behøver at være meget højere end tilsvarende nationale tjenester.

- Hvis kunderne er mere opmærksomme på at spørge om, hvad det koster, vil selskaberne i højere grad konkurrere på roaming-priserne, påpeger han./ritzau/

Andre læser også