I et forsøg på at blokere for "tv-turister", lukker Netflix også legitime brugere ude.

Så er det desværre slut med at trawle gennem den amerikanske udgave af Netflix, hvis man bor i Danmark. Det lader til, at Netflix har haft held til at blokere for alle VPN-tjenester og såkaldte 'unblockers', så det ikke længere er nemt at skifte mellem de forskellige Netflix-tjenester. Allerede tidligere på året advarede Netflix om, at det var vejen, man ville gå.

Forsøger man at tilgå Netflix gennem en VPN, vil man blive mødt med en fejlkode (M7111-1331-5059) og en besked om at slå VPN fra, hvis man vil ind i Netflix.

Tiltaget har naturligvis skabt ramaskrig. Blandt andet på Reddit, hvor flere brugere truer med at opsige Netflix-abonnementet. Netflix løsning har også en uheldig sideeffekt: Det er ikke alle VPN-tjenester der bruges til at skifte mellem lande - langt størstedelen bruges som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, når man surfer på nettet. Det lader til at Netflix ikke skelner mellem disse to brugstyper af VPN-forbindelser - og tjenesten udelukker derfor masser af legitime brugere.

Netflix officielle politik har altid været imod VPN-forbindelser og unblockere, men tjenesten har aldrig tidligere gjort noget ved problemet. Det siges, at det aktuelle tiltag er foretaget med pres fra film- og tv-branchen.

Følg iNPUT på Facebook hvis du vil have flere historier om digitale tjenester og gadgets.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.