Foto: YVES HERMAN

Da iPhone 5 blev lanceret i oktober fik vi forklaret, at den skulle være klar til de danske 4G-netværk i løbet af november. Men det kommer formentlig ikke til at ske.

Da vi spørger Telia og 3 fortæller de begge, at de er klar til at sende iPhone 5 ud på 4G-netværkene, men at de går og venter på, at Apple opdaterer den, så det kan ske.

- Vores bud er, at det sker i januar, forklarer Stine Green Paulsen, 3's kommunikationschef, til mobil.nu. Hun oplyser dog, at beta-testere skulle være i gang med at teste iPhone 5 på 3' 4G-netværk. Men 'det er ikke noget, vi har stået for', oplyser Stine Green Paulsen.

Læs på mobil.nu: Kendt rapper laver din iPhone om til et 14 megapixelkamera

Da vi spørger Telias presseansvarlige Mette Honoré om, hvordan det ser ud med iPhone 5 på deres 4G-netværk, får vi dette svar:

- I Telia er vi naturligvis super glade for at se, at iPhone 5 kører 4G på 1800 MHz frekvensen, som vi netop har satset på i forbindelse med udbygningen af vores 4G-netværk, der lige nu dækker 75 procent af befolkningen. Lige så snart Apple lancerer en software-opdatering, som vil aktivere 4G på telefonen, vil kunderne kunne opleve lynhurtige hastigheder med deres iPhone 5 på Telias 4G-netværk.

Oversat betyder det formentlig noget i stil med:

- Vi er klar, men Apple hænger i bremsen og vi aner ikke, hvornår de sørger for, at iPhone 5 bliver klar til vores 4G-netværk og vi kan intet gøre ved det.

Læs stor test af iPhone 5 på mobil.nu her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.