Den nye streamingtjeneste Rdio, vil nu give Spotify kamp til stregen
Den nye streamingtjeneste Rdio, vil nu give Spotify kamp til stregen Foto: EPA

Den delvist danskudviklede tjeneste, Rdio, giver nu danskerne et tilbud, der vil give Spotify sved på overlæben.

Fra i dag og seks måneder frem kan man streame alt det musik, man overhovedet orker - ganske gratis og uden nogen betingelser. Det skriver b.dk.

Bag tilbuddet til Danmark og 14 andre landet står streamingtjenesten Rdio, der nu vil give Spotify kamp til stregen. Bag Rdio står danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, der er bedst kendt for at have udviklet internettelefoniprogrammet Skype.

Rdio er relativt ukendt herhjemme, hvor Spotify til gengæld har fået godt fat - men det nye tilbud om gratis, reklamefri musik fra Rdio bliver svært at modstå, selv for en hardcore Spotify-bruger.

Der er nemlig tale om fuld, reklamefri adgang til Rdios musikbibliotek på 18 millioner numre. Når det halve år er gået, får man tilbudt at fortsætte med de almindelige priser på Rdio, der ligner dem, man kender fra Spotify.

Mens markedet for streamingtjenester er eksploderet i USA, er mange af de amerikanske tjenester fraværende herhjemme, hvor danskerne må se langt efter eksempelvis en af de mest populære streamingtjenester, internetradioen Pandora.

Her tilbydes man netop gratis streaming af musik, der baseres på valg af genre, der passer til den enkelte bruger. Til gengæld bringer Pandora reklamer.

Også Apple roder angiveligt med en tilsvarende tjeneste, der dog har været stille om en rum tid. Tjenesten skulle minde om Pandora og baseres på musikken i iTunes.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.