Når du krydser den danske grænse, bør du ikke tage hovedet under armen og gå på det første det bedste wi-fi-netværk du kan finde med din mobil, tablet eller computer. Kriminelle typer huserer nemlig også på internettet og er du ikke bare lidt vaks ved havelågen, så kan du brænde nallerne.

Og der er faktisk mange ting, du skal være opmærksom på, inden du kobler din mobil, tablet eller computer op til nettet via et trådløst wi-fi-netværk i lufthavnen, cafeen, hotellet, parken og hvor sådan et nu ellers befinder sig. Men inden vi ser nærmere på nogle af de ting, du skal være opmærksom på, inden du takker ja til et wi-fi-hotspot, så har vi faktisk et endnu bedre råd til dig - tjek roaming-tilbuddene ud hos din mobiloperatør. Kan du bare gå direkte på nettet via dit mobilabonnement i udlandet, så slipper du nemlig for en masse bekymringer. Det er ikke alle mobiloperatører, der har roaming-løsninger, men de store har og af dem tilbyder de fleste en løsning inden for EU.

Du kan se stor oversigt til danske mobilselskabers løsninger til billig roaming i udlandet.

3 gode råd til dig, der vil bruge Wi-Fi hotspot i udlandet


1. Lav en kopi af din data inden afrejse
Inden du pakker kufferten færdig og kører til lufthavnen, så glem ikke at lave en back-up af din data, enten online eller på en fysisk harddisk. Så har du sikret al privat data hvis du skulle være så uheldig enten at miste din smartphone, tablet eller computer eller blive offer for et hackerangreb.

2. Undgå falske netværk
Spørg en ansat på hotellet, restauranten eller hvor du opholder dig, om det præcise navn på netværket. Så undgår du at hoppe på et falsk netværk, som har et lignende navn, men hvor der kan sidde en hacker og kigge med. Du kan også spørge om de bruger AES (Advanced Encryption System) til deres wi-fi.

3. Netbank og online shopping
Du bør som udgangspunkt aldrig gå på netbank eller foretage online shopping på et offentligt wi-fi, men hvis det er en absolut nødvendighed, bør du bruge en dedikeret betalingsløsning, som garanterer en sikker forbindelse til din netbank eller betalingsside i netbutikken. Tjek også at siden starter med https:// foran adressen og at der er en hængelås ved adressen, hvilket indikerer, at der er sikker adgang.

Læs også: Mobilabonnement med musik og tv-serier