byensdeal.com er blevet hacket af 'Elge' som det fremgår af hjemmesiden fredag eftermiddag.
byensdeal.com er blevet hacket af 'Elge' som det fremgår af hjemmesiden fredag eftermiddag. Foto: Skærmdump fra byensdeal.com

Tilbudshjemmesiden byensdeals.com er blevet hacket, efter det torsdag kom frem, at den gjorde brug af mærkningsordningen for sikker nethandel, E-mærket, selvom den ikke var godkendt.

- Dagens deal: Elge was here, lyder det på forsiden af tilbudssitet, der da heller ikke fredag har nogle aktuelle tilbud at byde på.

Ifølge sikkerhedskonsulent i sikkerhedsfirmaet CSIS Jesper Kruse kan det være et eksempel på et såkaldt »velgørenhedshack«.

- Det kan meget nemt være et solohack af en, der selv er blevet snydt af sitet eller har bekendte, der er blevet det, og derfor har lavet et velgørenhedshack. Jeg vil ikke tro, det har taget mange sekunder at lave, siger Peter Kruse fra CSIS, der generelt hyppigt oplever, at hjemmesider bliver hacket i en sags tjeneste.

- Vi ser hyppigt velgørenhedshack, som er hacking, der skal beskytte den almindelige bruger – eksempelvis mod fup, siger Peter Kruse, der dog ikke kender denne hacker fra tidligere.

Omtalen af hjemmesiden byensdeals.com kom frem torsdag, efter en forbruger havde gjort opmærksom på sin tvivl om hjemmesidens validitet over for E-mærket. Der er på hjemmesiden blevet anvendt et falsk E-mærke, som administreres af E-handelsfonden.

- Vi har fået omkring seks henvendelser fra forbrugere, som har handlet på siden og efterfølgende ikke kunne komme i kontakt med ejerne, og derfor er blevet i tvivl om, hvorvidt det er en ægte hjemmeside. Jeg har henvist til indsigelsesordningen, som man jo heldigvis har, når man handler med dankort på hjemmesider, lød det torsdag fra jurist hos E-mærket Maria Jensen.

E-mærket har ligeledes forsøgt at komme i kontakt med ejerne af siden hele ugen uden held.

Hos E-mærket lyder opfordringen til netshoppere, at de tjekker hjemmesiders brug af E-mærket ved at klikke på det. Hvis linket er »dødt«, og forbrugeren ikke bliver henvist til en certificeringsside, der beskriver betingelserne for E-mærket, så er der tale om uretmæssig brug af mærket.

I et kommentarfelt på hjemmesiden opfordrer Østjyllands Politi til, at de, der er blevet fuppede af ejerne bag byensdeals.com, ikke møder op på adressen Langenæs Allé 24, da beboerne på adressen intet har at gøre med det falske tilbudssite:

- Som repræsentant for Østjyllands Politi vil jeg opfordre alle, som forsøger at henvende sig på adressen Langenæs Allé 24, 6. sal i Århus, at lade være, idet adressen er tilfældig udvalgt af fupperen. Beboerne har intet med denne side at gøre, og er meget kede af alle henvendelserne, som foregår pr. telefon og personligt på adressen. Dette er blevet meddelt mig af Arbejdernes Andelsboligforening i dag den 23.11.12.

Med venlig hilsen

Jan Gulyás

IT-Kriminalitet

Østjyllands Politi

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.