Selvom det umiddelbart lyder som et fremtidsscenarie, sker det lige nu. I forbindelse med udgivelsen af et af de mest ventede spil dette forår, Ghost Recon: Wildlands, tester spilfirmaet UbiSoft projektet med at droppe posten og lade en drone være postmand.

I regn og slud skal … dronerne ud!

Sådan lyder det fra spilvirksomheden Ubisoft, der som den første danske virksomhed nogensinde vil levere spil med droner til de danske gamere. Den alternative udbringning sker i forbindelse med udgivelsen af spillet Ghost Recon: Wildlands, der bliver udgivet i dag. I spillet skal en gruppe amerikanske elitesoldater bekæmpe et boliviansk narkokartel - blandt andet ved hjælp af droner.

Fremtidens postomdeling?

»Droner giver nogle unikke muligheder, som er oplagte at udnytte. Vi har set, hvordan droner har revolutioneret videoområdet så hvorfor ikke afprøve mulighederne indenfor pakkeomdeling?,« siger Marianne Winding, der er PR manager hos Ubisoft Entertainment. Hun understreger dog, at der i første omgang er tale om en test:

»Droneleveringen er i første omgang en test for at se, hvad der virker, og hvilke udfordringer, der ligger i praksis. Der er helt sikkert et stykke vej endnu, inden alle vores spil bliver sendt ud med droner. Men nu er første spadestik taget,« siger hun.

En heldig vinder

Testen med dronelevering sker denne gang kun til en enkelt gamer. Via onlineforretningen Coolshop har der været afholdt en konkurrence, hvor man kan blive den første dansker, der får sit spil leveret på denne måde.