Hvis redaktionens favorit-psykopat, Patrick Bateman fra American Psycho, gjorde verden usikker i dag, så ville han naturligvis flashe sine visitkort på en smartphone. Vi ser nærmere på seks apps, der hjælper dig med at forvandle dine vigtige visitkort til digitale poster i din mobil.

Der er et hav af apps, der ved hjælp af mobilens kamera kan indlæse dine visitkort og på forskellige måder automatisk forvandle dem til kontakter i din mobils telefonbog.

For at det skal fungere, skal du have et kamera med autofokus, hvilket alle nyere mobiler har.

Desuden er det godt, hvis belysningen er god, så billedet bliver tydeligt og uden uskarphed skabt af rystelser. De fleste apps har en form for instruktion og et ”sigte” for at gøre det lettere at tage et godt billede.

For at forvandle informationen i billedet til tekst og tal, der passer til adressebogen, er der tre metoder, som de forskellige apps benytter.

Mest almindeligt er, at billedet analyseres med såkaldt OCR, optical character recognition, direkte i telefonen. Dermed identificeres, hvilken information der er på kortet, og i hvilke felter den passer ind.

Stort galleri: 10 sindssyge keyboards!

Men der er også apps, der har en anden løsning på problemet. Billedet sendes helt enkelt af sted til en server på nettet, der udfører samme opgave, som telefonen ellers selv gør.

Yderligere en metode er, at billedet sendes af sted til en person, der helt enkelt skriver informationen af fra kortet.

Alle systemer har sine fordele og begrænsninger. En af dem er, at appen, eller folkene bag appen, helst skal forstå det sprog, visitkortet er skrevet på.
De apps, der sender billedet ud af telefonen, kræver selvfølgelig også, at du har en fungerende dataopkobling, når du vil scanne visitkort.

Flere af appene i denne test har også en række tilbehørstjenester og funktioner. Mest brugbare er nok dem, der tilbyder en webtjeneste til at gemme og organisere visitkort og for eksempel giver mulighed for at synkronisere dine kort mellem forskellige iOS-enheder som din iPhone og din iPad.

Vi har fundet 4 visitkortlæsere til Windows Phone, 5 til Android og 6 til iPhone.

Camcard
Pris: 19 kroner til iPhone, 69 kroner til Android, 27 kroner til Windows Phone
Karakter: 7/10

Camcard minder ret meget om Abbyy Business Card Reader i opsætningen. Men den har en del ekstra finesser. Ud over at fotografere enkelte kort, der så sendes videre til OCR-genkendelse, kan Camcard bruges til at fotografere en hel række kort lige efter hinanden.

Praktisk, hvis man er bagud med opgaven. OCR-funktionen fungerer udmærket, men præcis som med de øvrige apps laver den ret mange fejl. Selvom sproget er indstillet til det rette sprog, tolker den for eksempel alle Å’er som À’er. Det er irriterende.

Camcard har dog den fordel, at den tilbyder en webtjeneste, hvor kort og tolkning sendes til og fra telefonen. Ved at logge ind dér er det ret enkelt selv at rette de fejl, som appen har lavet.

Desuden indebærer webtjenesten, at du stadig har en kopi af kortet, selvom du mister telefonen. I appen er der et link til at invitere den, hvis kort du har scannet, til LinkedIn, samt et link til at finde adressen på et kort.

Man kan også dele kortinformationen via for eksempel e-mail eller en QR-kode, der kan scannes med en anden telefon. Der er også en funktion til at sende en introduktionsmail til scannede kontakter.

Som ekstra bonus kan appen også forvandle signaturer i mails eller andet, der kan lægges i mobilens udklipsfunktion, til pæne kontakter, som kan føjes til adressebogen.

Præcis som de andre apps indeholder Camcard en funktion til at holde styr på kort, du har scannet, hvor det også er muligt at gruppere kort på forskellige måder.

Du kan læse testene af de andre apps til at skanne visitkort med her.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.