Husker du smartphone-spillet Pokémon Go, der var sidste sommers helt store hit blandt unge og barnlige sjæle?

Det gør Apples administrerende direktør, Tim Cook, formentlig.

Han har tidligere udtalt i et interview med britiske The Independent, at han anser Augmented Reality (AR), hvilket er teknologien, som spillet er baseret på, for at have lige så stort potentiale som selve smartphonen. Han mener, at potentialet for AR er 'kæmpe stort', og at det kan være en ting, som alle kommer til at bruge i fremtiden.

»Det er som sådan ikke et produkt. Det er en kerneteknologi. Men der er meget arbejde forude for at gøre teknologien mainstream,« lød det blandt andet i interviewet med den britiske avis.

AR er en form for virtual reality. Men modsat virtual reality, hvor man kommer ind i en helt anden digital verden, så tager AR virkeligheden og kombinerer med computer-genereret data, hvilket man ser  i Pokémon Go, hvor man går på jagt efter de små monstre i den virkelige verden.

Ifølge den velinformerede journalist Mark Gurman fra Bloomberg, så har Tim Cook og Apple allerede satset stort på AR. Ifølge journalisten skulle Tim Cook have skabt et hold, der er dedikeret til at udvikle AR til den næste generation af Apples iPhones.

Der er både tale om folk, der udvikler software, men også hardware. Eksempelvis skulle Apple have hundredvis af ingeniører, som er dedikeret til at udvikle kameraet på telefonen, så den kan håndtere AR-features. Derudover skulle Apple allerede i 2015 foretaget en række opkøb af virksomheder, der har med AR-teknologi at gøre.

Og begejstringen er forståelig nok. Global Market Insights har udarbejdet en analyse, der forudser, at markedet for AR-produkter vil stige med voldsomme 80 procent, når vi er kommet til 2024. Og det betyder, at det vil være 165 milliarder dollars værd, hvilket svarer til enorme 1140 milliarder kroner.

Apple har ikke ønsket at kommentere på Bloombergs analyse.