Foto: LUCY NICHOLSON

Apples iPhone 7 blev på forhånd udråbt til at være en middelmådig opgradering - hvis ikke en decideres fiasko - af analytikerne. Men det viser sig, at forbrugerne er uenige.

Hvis du ikke allerede har bestilt din iPhone 7 i jet black eller din iPhone 7 Plus, ja så kommer du nok til at vente ret længe på dem – Apple melder nemlig alt udsolgt af alle telefoner i farven jet black, og det er nu heller ikke længere muligt at finde en 7 Plus i nogen butikker. Alle de amerikanske operatører melder i øvrigt, at iPhone 7 og 7 Plus har slået alle rekorder i forudbestilling og salg – men Apple selv har denne gang ikke meldt tal ud. Herhjemme hører vi også fra operatører, at iPhone 7 – og især 7 Plus – klarer sig enormt godt og overgår både iPhone 6 og 6S i salg.

Læs også: Høretelefonproducenter: Apple har ret

Analytikerne tog fejl om iPhone 7

Inden lanceringen virkede det ellers til, at den nye model fra Apple ville blive en gedigen fiasko. Analytikerne stod i kø med dommedagsprofetier, og fra mange sider lød beskyldninger om manglende nyskabelse og et kedeligt produkt. Men det lader altså til, at forbrugerne nu stemmer dem ned med pengepungen, og iPhone 7 flyver over disken. Men hvordan kunne det gå så “galt” for analytikerne?

Undervurderede behov

I første omgang har det nok været svært at sætte tal på, hvor mange der faktisk går rundt og gerne vil opgradere fra deres “gamle” iPhone. Især er der formentlig rigtigt mange, der har holdt fast i deres iPhone 6 i forhåbningen om, at 7 ville overgå 6S markant. Samlet set får man da også en voldsomt meget bedre telefon i iPhone 7 end iPhone 6S, og 7 Plus skiller sig ud fra mængden med dens spektakulære kamera.

Apple har bestilt ca. 78 millioner iPhones hos deres leverandører. Dermed er produktionsniveauet på højde med, eller lidt højere, end iPhone 6.

Eftersom Apple ikke vil give os tal for den første periodes salg, må vi vente med at få reelle tal til oktober, hvor kvartalsregnskabet bliver offentliggjort.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.