Den eftertragtede iPad fra Apple er endnu ikke kommet i en dansk udgave - men Wupti-Pede og varehuset Metro sælger den allerede.

Danske Apple-fans venter fortsat i meget stor spænding på, hvornår Apple sender den meget omtalte iPad ud på det danske marked. Men den slanke og elegante tavlecomputer er allerede til salg i Danmark, viser et kig i tilbudsaviserne for engrosvarehuset Metro og internethandlen Wupti.com.

iPaden blev lanceret på det amerikanske marked 3. april i år og er senere kommet på markedet i en række større europæiske lande. De iPads der nu er til salg i Danmark er importeret fra udenlandske forhandlere og har derfor engelsk styresystem og engelsk tastatur. Man kan dog ramme æ, ø og å ved at holde A’et nede. Så snart der kommer en officiel dansk model på markedet, vil man kunne opdatere sin software, så man får dansk styresystem og tastatur.

Indkøbschef i Wupti.com Peter Loch siger til Bt.dk, at internethandlen har skaffet iPad’en via dens ”netværk rundt omkring i Europa,” uden at ville komme nærmere ind på, hvilken forhandler, der er tale om. Han understreger, at der ikke er noget juridisk mistænkeligt i Wupti.com’s handel med importerede iPads, så længe der er tale om import fra europæiske lande.

Billigere i udlandet
Wupti.com sælger fire forskellige udgaver af iPad’en - den kraftigste model er en wifi+3G-model med 64 gigabyte hukommelse til 7.599 kr. Samme model kan fås i Metro for 7.124 kr.

Tusindvis af danskere har allerede anskaffet sig den stilrene minicomputer ved selv at rejse udenlands. Og prisen er da også noget lavere i eksempelvis USA og Tyskland. I Tyskland kan man købe iPad’en blandt andet i Hamborg, hvor en model som ovennævnte koster 5.950 kr. ifølge Apples hjemmeside. I USA koster den 4.854 kr.

Fordelen ved at købe iPad’en i Danmark er til gengæld, er der er dansk reklamationsret.