Sådan ser den ud, Nokias topmodel, Lumia 920, som kom i begyndelsen af denne måned. Interessen for den synes - endelig - at være stor. Arkivfoto: Reuters/Scanpix
Sådan ser den ud, Nokias topmodel, Lumia 920, som kom i begyndelsen af denne måned. Interessen for den synes - endelig - at være stor. Arkivfoto: Reuters/Scanpix

BT Awards 2012 præsenterer i dag de fem nominerede i kategorien 'årets gadget/app'.

Her er vi i en af de meget brede kategorier. For i dag kan snart sagt en hvilken som helst elektronisk fremskabelse præsenteres som en ny gadget.

En gadget skal løse en opgave hurtigere, smartere, eller se bedre ud, mens den gør det. Måske kan den endda løse et problem, du ikke anede, du havde.

Fælles for gadgets er, at de siger en hel del om deres ejermænd - for det er mest mænd, der går op i, hvilke dimser, de kan blære sig med - men så snart du har vænnet dig til dem, kan du ikke forestille dig, hvordan du overhovedet kunne leve, før du fik dem.

Nomineringen er sket i samarbejde med Steen Jørgensen, redaktør af magasinet Mobil, som leverer gadget-nyheder til bt.dk/digital

Samsung Galaxy Note 2

note
afprøver grænserne for, hvad vi kan forvente af en moderne smartphone. Telefon-delen fungerer upåklageligt, og samtidig er skærmen større - 5,5 tommer - har en god lysstyrke, og med Smart stay slukker skærmen ikke, så længe du kigger på den.

Den større skærm giver en bedre oplevelse af film, spil og netsurf, og den medfølgende S-pen giver også nogle muligheder for 

Galaxy Note 10.1
, som andre smartphones ikke kan tilbyde. Næsten en mellemting mellem en
.

B&O Beoplay A9

Allerede et

bogo
. Endelig er lyd blevet pakket ud af den sædvanlige sorte kasse, og lavet om til et møbel, man kan indrette med. Elegant og lækkert. Trådløst. På ben eller hængt på væggen. Tilmed leverer de skjoldformede højttalere en unik og fuldgod lyd, som demonstrerer, hvorfor vi burde være langt mere stolte af den danske lydgigant.

Libratone Zipp

Opkomlingen fanger tidsånden flot og præcist med denne højttaler, som giver flot, bærbar lyd. Giver din iPhone, iPad osv. direkte, trådløs lyd. 

1234libratone
, som kan lynes af og udskiftes, forvandler højttaleren til et indretningselement. Lyden er tilmed rigtig god for en kompakt højttaler, og henter du den tilhørende app kan du tilmed finindstille højttalerens karakteristik, alt efter hvor i rummet du har placeret den.

Nokia Lumia 920

NOKIA-MICROSOFT/
med Windows Phone 8 og unikke Nokia-funktioner, som viser, hvordan en smartphone kan og bør være. Telefonens kamera har PureView, som giver gode videooptagelser, og skærmen er en af de bedste touchskærme på markedet. Opladning kan foregå uden ledning, blot ved at lægge telefonen oven på opladeren - det peger lidt ind i fremtiden allerede nu.

e-takeaway

Ulrik Cordt Hansen, medejer af e-takeaway.

Det har aldrig været lettere at bestille takeaway end med den nye app fra e-takeaway.

Mobil awards 2012
er lækkert og brugervenligt skruet sammen. Du kan søge efter madkategorier eller få restauranter vist på et kort. Hele tiden kan du se, hvor lang tid der går, før din mad er fremme. Og du kan betale via telefonen i samme arbejdsgang. Så bliver det ikke nemmere.

   
   

Synes du, der mangler en gadget eller app? Deltag i debatten her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.