Forhåbentlig slipper mænd for at få indopereret en chip på størrelse med denne i forbindelse med den nye, mulige prævention.
Forhåbentlig slipper mænd for at få indopereret en chip på størrelse med denne i forbindelse med den nye, mulige prævention.

Et hurtigt tryk på fjernbetjeningen og der er lukket af for sædcellerne. Så simpelt er den nye præventionsmetode for mænd. I teorien, i hvert fald.

Indtil nu har prævention for mænd været begrænset til kondomer – og så den mere permanente løsning, hvor man får en operation, der lukker af for sæden. Ofte går det dog galt, og det er ikke muligt at åbne for “hanen” igen. Men nu kommer der måske en teknologisk løsning på problemet.

Tænd og sluk for sæden
Opfinderen Clemens Bimek har dog en ide, som efter sigende skulle være klar til at blive indopereret i de første mænd i 2018; mikroskopiske kontakter, der kan fjernbetjenes til at lukke af for sæden, så sædcellerne aldrig bliver frigivet ved orgasmen. På den måde slipper man altså for at bruge kondom, og risikerer ikke at blive steril efter en vasektomi.

Ikke uden problemer
Det kunne jo lyde som en genial ide; man kan slukke og tænde som man har lyst – og begrebet familieplanlægning får helt ny betydning. Problemet er dog, at systemet kan have bivirkninger: Operationen kan efterlade arvæv, der kan gøre at kontakterne ikke virker, ligesom selve det at få en operation er en smule risikabelt. Derudover kommer prisen, der i USA vil blive omkring 5.500$ eller lige under 40.000 kr., hvilket også kunne stoppe en del fra at få indsat de små kontakter.

Vil du have nyheder om teknologi og forskning direkte i din nyhedsstrøm på Facebook, så giv iNPUT et like her

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.