Vi skal ikke vide os for sikre, når det kommer til vores smartphones i 2013 - for et par dage siden skrev vi om, hvordan smartphones bliver angrebet i det kommende år.

Det kan du læse meget mere om her.

Det massive verdensomspændende hackerangreb på smartphones har vi endnu til gode, men de trusler, som har præget 2012, har alligevel haft konsekvenser for mange mennesker.

- Især Android-brugere har skullet passe på, for alene i andet kvartal af 2012 steg malware-kurven med næsten 300 procent fra cirka 5.000 til cirka 15.000 registrerede samples, siger sikkerhedsekspert Janus Rægaard Nielsen fra mymobilesecurity, der blandt andet står bag appen MYAndroid Protection.

- Android var det mest sårbare system, da det kom frem og er det stadig, og er derudover i dag den mest udbredte platform, hvilket ikke gør det mindre attraktivt for svindlere, forklarer Janus Nielsen.

Han har udpeget fem af de alvorligste malware-angreb, der har ramt brugerne i året der er gået.   

SMSZombie
Omkring 500.000 kinesisksprogede Android-brugere blev ramt af dette svindelnummer, der var en ondsindet og kompleks trojaner-virus gemt i appen SMSZombie.

Når den var installeret, kunne den sende dyre sms´er til  Kinas mobile online betalingssystem, stjæle kreditkortnumre og andre fortrolige oplysninger.

Angry Bird Space
En ny version af det populære spil blev udgivet i foråret og det benyttede hackere sig af ved at lave en falsk kopi af appen til Android. Den falske app identificeret som Andr/KongFu-L fandtes på uofficielle Android app stores og kunne kommunikere med en fjernserver for at downloade og installere malware på den angrebne smartphone.

- Sørg for kun at downloade apps fra Google Play, og vær ekstra opmærksom på, hvilke tilladelser du giver appen", råder Janus R. Nielsen.

Du kan læse mere om de værste angreb på mobilen i 2012 her