Flere end 360.000 danskere risikerer at få deres identitet på nettet misbrugt, da de har fået stjålet deres email-adresser og kodeord fra Adobes servere.

Tyveriet er sket i forbindelse med et hackerangreb mod virksomheden Adobe for nogle uger siden, hvor 150 millioner brugerkonti blev hacket. Først nu ved man, hvor mange danskere der er berørt - og det er mange flere end forventet.

Sikkerhedsfirmaet CSIS har analyseret samtlige lækkede konti, og partner og sikkerhedsekspert i firmaet, Peter Kruse, skriver i dag på sin blog, at CSIS har fundet 368.116 emailkonti, der ender på .dk.

Peter Kruse kalder resultatet nedslående og bekymrende.

- Dette er selvsagt en betydelig risiko, da Adobe ikke har overholdt god praksis ved beskyttelse af de tilknyttede passwords, men i stedet har anvendt en standard symmetrisk kryptering som kan knækkes. Det kan eksponere de mange passwords og tilknyttede e-mail adresser, så der samtidig åbnes mulighed for mere målrettede/udvalgte angreb. Vores erfaring viser, at mange Internet brugere anvender samme password på tværs af mange forskellige services og af samme grund er det store antal af formodede danske brugere, som er berørt af denne lækage, bekymrende høj.

CSIS anbefaler, at alle brugere, som mener at have en konti knyttet til Adobe, ændrer deres password med det samme.

Adobe i Danmark vil hverken be- eller afkræfte, om 368.116 danske konti ser ud til at være stjålet fra firmaets servere i et hackerangreb.

Til Computerworld siger Jes Schyum Nørballe, kommunikationschef for Adobe i Norden:

- Der er udsendt 38 millioner mails, hvilket er alle de aktive brugere. Så jeg er sikker på, at alle danskere også har fået en henvendelse fra os. Som Adobe-bruger kan man være tryg. Passwords er blevet nulstillet.

Han opfordrer ligeledes alle til at ændre deres password.

Du kan ændre din kode hos Adobe her.