Lyt til artiklen

Der kan være mange penge at spare på internet, hvis man kigger markedet igennem - og det er helt uden at gå ned i hastighed.

Er du fan af billigt internet? Så kan du trygt læse videre, for herunder følger en oversigt over, hvor du kan score den rette bredbåndsforbindelse til de billigste penge.

Sammenligningsportalen Samlino.dk har foretaget en undersøgelse blandt 10 bredbåndsudbydere, hvor de har sammenlignet priserne i forhold til tre forskellige bredbåndshastigheder, som de ser skræddersyet til tre forskellige grupper - singler, parret og familier.

Især hos familierne kan der være penge at spare. En forbindelse på 50/5 mbit/s fås billigst hos firmaet Hiper, der tilbyder helt op til 100 mbit/s for den samme pris, såfremt det kan lade sig gøre hos dig.

For den forbindelse skal du slippe 2.586 kroner om året inklusiv oprettelse, fragt og en router.

Det er hele 1.580 kroner billigere end hos Bolig:Net, der for en tilsvarende forbindelse tager 4.166 kroner om året, blandt andet også fordi en router ikke følger med i deres tilbud, og den billigste router, de tilbyder, er derfor medregnet i den samlede pris.

Singler og par kan også spare
Bor du alene og ikke behøver at dele din internetforbindelse med andre, giver Samlino.dk et bud på, hvor du får den bedste 10/1 mbit/s-forbindelse. Det gør du hos Telia.

For 1.990 kroner om året får du en sådan internetforbindelse, da hver 6. måned er gratis som bredbåndskunde hos Telia.

Til sammenligning skal du slippe 2.628 kroner om året for den samme forbindelse ved Unotel. En årlig besparelse på 638 kroner.

Endelig kommer Samlino.dks bud på, hvor der er penge at spare som par. Her vurderes en 20/2 mbit/s-forbindelse som passende. Den skal du slippe 2.388 kroner om året for hos Fullrate, der tilbyder en næsten lige så god 20/1-forbindelse.

Kigger vi i den dyre ende, finder vi her igen Bolig:Net, hvor du årligt skal af med 3.206 kroner for den samme forbindelse. 818 kroner om året kan altså hentes, hvis du kigger Fullrates vej ved denne hastighed.

Samtlige priser er inklusiv oprettelse, levering og en router, såfremt sådan en ikke indgår i det oprindelige tilbud.

Man skal dog huske på, at hastighederne til de forskellige personer er vejledende, siger direktør hos Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen.

»Analysen tager udgangspunkt i, hvad en husstand typisk vil forbruge, men det er langt fra sikkert, at det forholder sig sådan hos den enkelte forbruger. Singlen kan være en HD-streaming entusiast, der har et behov for en hastighed hurtigere end 10/1. Samtidig kan en familie have et minimal forbrug af internet,« siger Kristian Pitzner-Jørgensen i forbindelse med undersøgelsen.