Hakker filmen når du ser Netflix i soveværelset, eller er din downloadhastighed væsentlig ringere i køkkenet end i stuen? Så er der formentlig noget i vejen med dit wifi netværk. Vi guider dig til et bedre netværk derhjemme.

Hvis du bor i hus eller en større lejlighed kender du sikkert problematikken; dit wifi er stærkt ét sted, og nærmest ubrugeligt et andet sted. Men der er faktisk rigtigt mange ting, du kan gøre for at få dit netværk til at fungere meget bedre – over hele huset. Her er vores råd:

1. Placer aldrig routeren bag noget

Selv om det kan være fristende at gemme routeren bag sofaen, så er det samtidig opskriften på dårlig dækning. Wifi signalet bliver blokeret af fysiske forhindringer, og en sofa er meget fysisk.

2. Placer routeren i højden

En router sender som oftest signalet skråt ned, og derfor bør den placeres på en hylde i mindst en meters højde – eventuelt på en hylde. Det kan også være en ide at flytte routeren en etage op – mange har gode erfaringer med at placere den på loftet.

3. Peg antennerne i den rigtige retning

Mange routere har stadig eksterne antenner, og er din en af dem, skal du tænke over, hvilken retning de peger. Sørg for, at antennerne peger i den retning, hvor dit wifi bruges mest.

4. Skift antennen ud

Har din router eksterne antenner, kan du med fordel finde en bedre antenne der simpelthen skrues på routeren. De koster fra et par hundrede kroner og op, så det er en ret billig måde at få et væsentligt bedre signal.

5. Midten af huset er bedst

Placerer du routeren ved en ydervæg eller et vindue, er dit signal væsentligt mere ineffektivt hvis du har en router, der sender signal i alle retninger – halvdelen af signalet blive simpelthen spildt.

Se resten af vores råd her.