Google ville opmuntre folk, der lod bilen stå og i stedet gik fra a til b. Derfor forsøgte internetgiganten sig med en ny funktion til Google Maps, som viser, hvor mange kalorier, du brænder af under gåturen. Eller rettere: viste.

For Google havde knap nok lanceret funktionen, før de så sig nødsaget til at fjerne den igen, efter at den var blevet genstand for en kæmpe shitstorm på Twitter, skriver New York Times.

Når folk brugte Google Maps til at søge efter en lokation og oplyste, at de ville gå, beregnede funktionen, hvor mange kalorier de ville forbrænde - og oplyste, hvor mange mini-cupcakes, det svarede til. Især sidstnævnte motivationsfaktor fik folk til at rase mod Google.

»Jeg har ikke ord for, hvor meget jeg hader det her!!«, skrev den amerikanske it-journalist, Taylor Lorenz, som var en af funktionens første og største kritikere, på Twitter.

Hun mener, at Googles nye funktion er stødende overfor mennesker, som kæmper med vægten - eller lider af spiseforstyrrelser.

Der gik ikke længe, før kritikken bredte sig.

'Tak for at gøre mig pinligt berørt over mit indtag af mini-cupcakes, Google Maps,' skrev en anden bruger.

Også eksperter gav Google Maps' cupcake-funktion en hård medfart.

»Vi har fået for vane, at tænke på vores krop, den mad vi indtager, og hvor meget fysisk aktivitet vi udfører, som var det en matematisk ligning. Det er det ikke,« siger Stephanie Zerwas, der er leder af Centeret for Spiseforstyrrelser ved universitetet i North Carolina, til New York Times.

LÆS OGSÅ: Morten Østergaard bad BT rende og hoppe: Nu har piben fået en helt anden lyd

Hun advarer om, at denne misforståelse kun vil sprede sig yderligere, når den teknologi, vi allesammen bruger, bekræfter os i den usunde opfattelse.

Google tog konsekvensen af den massive kritik og fjernede funktionen fra Google Maps allerede få dage efter, at den var blevet introduceret til portalens amerikanske brugere.