Samsung Galaxy Gear VR viser, hvad der bliver fremtidens gadget, når det gælder spil og film samt meget andet. Det gør denne type virtual reality-briller nemlig!

Man har talt om Virtual Reality i mange år og teknikken skulle være slået igennem allerede i 1995, men sådan gik det ikke lige frem. Der begynder dog at ske noget på den front og vi har nu haft mulighed for at teste Galaxy Gear VR fra Samsung. Vi kiggede på den for nogle måneder siden efterhånden og den gang imponerede den allerede – og det gør den også i dag.

Galaxy Gear VR er en slags briller, hvor man placerer sin mobil i. I dag fungerer de kun med Galaxy Note 4, men fremover vil flere telefoner komme til – formentlig vil den kommende Galaxy S6 også understøtte brillerne. Som vi har fået det fortalt, så skal skærmen være af mindst 2K-opløsning (2.560 x 1.440 pixel) for at kunne bruges sammen med Gear VR.

Brillerne styrere man så via et fokushjul, nogle styreknapper og ikke så meget andet egentligt.
Der er flere måder at styre enheden på. Enten med øjnene, hvor man stirrer på det, man vil vælge. Der er også en touch pad på brillerne, man kan styre med. Endelig kan man også bruge en spilkontrol fra Samsung selv. Det er lidt ærgerligt med så mange måder at styre på – fremover finder Samsung nok den optimale løsning, men det fungerer faktisk vældig godt i dag.

Læs også: Sådan finder du billig Samsung Galaxy Note 4

I teorien kan et produkt som Gear VR bruges til rigtig mange ting. I praksis lige nu handler det om underholdning. Specielt spil, hvor af de fleste kun findes i demo-versioner, men man kan også bruge brillerne til at se pø billeder i 360 grader format. Almindelige billeder fungerer ikke så imponerende, men er dog et cool nok indslag.

360 grader formatet bruges i mange apps, hvor man kan sidde midt på scenen under en koncert, besøge en klaverspillende gut i hans lejlighed eller du kan se en rumfilm siddende på månen.

Effekterne er forbløffende godt lavet, og der hersker ingen tvivl om, at det her bliver fremtiden for både spil og film, men også til at vise for eksempel huse og lejligheder frem, hvor man bare downloader en rundvisning og kan gå rundt i huset i en virtuel verden.

Samsung Galaxy Gear VR forventes at koste omkring 2.000 kroner.

Læs hele den store test af Samsung Galaxy Gear VR.