Foto: EPA
De første testere har nu haft fingrene i Apples nye iPad mini, og det samlede indtryk er generelt positivt.

Anmelderne er overvejende enige i deres første indtryk af iPad mini, der i sidste uge blev afsløret af Apple.

Samlet set er anmelderne begejstrede for iPad minis høje kvalitet og de komponenter som sidder i maskinen, mens iPad mini bliver kritiseret for især prisen og ikke mindst skærmopløsningen, der ifølge testerne føles som et skridt tilbage, når man først er blevet vant til Retina-kvaliteten fra den forrige iPad-model.

Om iPad minis fysik er der bred enighed om, at Apple er i den absolutte top. The Verge skriver blandt andet, at designet og komponenterne er en hel klasse bedre end konkurrenterne.

Hos Wall Street Journal problematiserer man, at iPad mini ikke lige kan smuttes ned i lommen, som man ellers havde håbet på. Men derudover er man imponeret over, at det er muligt at bruge den med én hånd, uden at man bliver træt af det. The Telegraph mener, at prisen på iPad mini kan være en "deal-breaker" for nogen og forhindringen på vejen mod stort gennembrud, og sammenlignet med Nexus 7 eller Kindle Fire HD må iPad mini da også siges at være i den dyre ende.

Første test: Sådan er ny kinesisk topmobil

Engadgets anmelder gør opmærksom på, at til trods for, at iPad mini ikke har Retina-skærm, så er skærmens farvegengivelse og lysstyrken fremragende, og det er muligt at bruge iPad mini fra en rigtig bred vifte af vinkler, uden at det går ud over billedoplevelsen.

Techcrunch påpeger som de andre, at det føles lidt som et skridt tilbage at gå fra Retina-kvaliteten og de 326 ppi til de 163 ppi, som iPad mini tilbyder, men det anføres dog også, at man som bruger i længden nok vender sig til det.

Samtlige anmeldere er enige om, at Apple med iPad mini igen har leveret en perfekt softwareindpakning, og at kvaliteten af mini'ens design og den følelse, som den giver, når man har den i hånden, samlet er i topklasse.

Se video: Sådan vil 3 gøre dit forbrug lettere at gennemskue

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.