Er 10.000 kroner for meget for en mobiltelefon? Ikke hvis man skal tage de første salgsprognoser for pålydende. Klokken 9.01 startede forsalget på den nye iPhone X – og den ser ud til at gå som varmt brød.

Der jubles over salget hos både elektronikkæden Power og hos teleselskabet Telia – og vil du forudbestille hos Apple, er der allerede fem seks ugers ventetid på telefonen.

Power
»Jeg havde forventet at det ville blive vildt, men ikke så vildt. Baseret på den første times salg, forventer jeg at iPhone X sælger omkring 30 gange mere end iPhone 8 i forsalg,« siger Mogens Betzer der er salg- og marketingsdirektør hos Power.

Telia
Også hos Telia opleves der stor efterspørgsel på den pebrede mobil: »Der var 4.000 personer i kø ved vores butikker, da de åbnede – og endnu flere på hjemmesiden. Der er ekstrem efterspørgsel,« siger pressechef Rasmus Avnskjold fra Telia.

3
Hos 3 bekræfter pressechef Rikke Juhl Hansen, at efterspørgslen er enorm – og klart overgår iPhone 7 lanceringen, som ellers var den hidtil største. Indtil videre er den mest populære telefon overraskende nok 256GB spacegrey.

Telenor
Også hos Telenor er der gang i butikken. iNPUT-læseren Svend Ole Jungersen Nielsen fortæller via Inputs Facebookside, at han er i kø for at bestille iPhone X på Telenors hjemmeside – og der er 7.234 personer foran ham. Han må vente mere end en time for at komme til at bestille.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Google wifi leverer godt internet til hele huset

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Huawei Mate 10 Pro er en utrolig smartphone til pengene