En gruppe danske studerende tager rundt for at vise deres fysikshow på skoler og gymnasier. Men ind imellem deres shows, har de også lige fået tid til at opfinde et musikalsk flammebord, der kan vise, hvordan lydbølgerne bevæger sig.

For nogle har fysikkens verden en naturlig tiltrækningskraft og for andre skal fascinationen først vækkes. På Aarhus Universitet har en gruppe studerende dannet Fysikshow Aarhus, som de tager med rundt på skoler og gymnasier. I Showet forklarer de studerende via demonstrationsforsøg begreber som elektromagnetisme, termodynamik, mekanik, lys og lyd, så eleverne rundt omkring på skolerne får en direkte demonstration af, hvordan fysikkens love fungerer i den virkelige verden.

Gasbord med 2.500 huller

Flammebordet består af et bord med 2.500 små huller i. Under bordet er der et hulrum, hvor man tilslutter en højttaler og gas. Når man antænder gassen og tænder for musikken, vil man kunne se, hvordan de forskellige lydfrekvenser påvirker flammerne og skaber forskellige mønstre. Det ser forrygende ud, og så gør det jo heller ikke noget, at flammerne bevæger sig i takt med musikken. Her er bestemt et bord, der vil gøre lykke næste gang, der skal fyres op under festen. Hvis ikke lige det var sådan en dårlig ide at blande ild og alkohol. Se en grundigere forklaring på, hvordan Pyro Board virker her.

Det er i øvrigt helt gratis at få Fysikshow Aarhus på besøg for gymnasier og folkeskoler fra 8. klasse. Tjek dem ud her: Fysikshow Aarhus.