RB PLUS Er din smartphone et nemt offer for virus og hackere?- - ARKIVFOTO 2017 af Nokia smartphone- - Se RB INDLAND 12.00. Er din smartphone et nemt offer for virus og hackere? Husk at installere et antivirusprogram på din computer, og husk også at gøre det på din smartphone. Ellers kan hackerne overraskende nemt komme til.. (Foto: EMMI KORHONEN/Scanpix 2017)
RB PLUS Er din smartphone et nemt offer for virus og hackere?- - ARKIVFOTO 2017 af Nokia smartphone- - Se RB INDLAND 12.00. Er din smartphone et nemt offer for virus og hackere? Husk at installere et antivirusprogram på din computer, og husk også at gøre det på din smartphone. Ellers kan hackerne overraskende nemt komme til.. (Foto: EMMI KORHONEN/Scanpix 2017) Foto: EMMI KORHONEN

Hvis du har oplevet lignende problemer, så skriv til jepp@bt.dk.

22 apps er blevet fjernet fra Androids app-butik, Google Play, på grund af en 'ondsindet kode.'

Det skriver det amerikanske medie Threat Post.

De 22 apps er ifølge mediet blevet downloadet mellem 1,5 og 7,5 millioner gange.

Det drejer sig især om apps, der bruges til at styre lommelygten på Android-mobiler, men også flere apps, der bliver brugt til at optage lyd med.

Her er der blevet fundet en ondsindet kode ved navn 'Lights Out', der generer ulovlig annonceomsætning.

Den ondsindede kode tvinger annoncer igennem på appen, som narrer brugere til at trykke på dem.

»Som nogle brugere pointerede, blev de tvunget til at trykke på en annonce for at kunne besvare et opkald eller gøre andre ting på telefonen,« skriver mediet.

Selv om man betalte for appen, dukkede der stadig annoncer op på skærmen, fortæller flere brugere til mediet.

De 22 apps stammer helt tilbage fra september sidste år. I november blev Google Play klar over den ondsindede kode i de 22 apps, og de blev fjernet.

Hvis du har oplevet lignende problemer, så skriv til jepp@bt.dk.

Herunder kan du se, hvordan 'LightsOut' virker.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.