Vision Next 100 fra BMW
Vision Next 100 fra BMW

BMW fejrer deres 100 års fødselsdag med en bil, der ligner batmobilen. Bare federe.

BMW kalder deres nye koncept bil Vision Next 100 – en reference til de 100 år, BMW har eksisteret, og bilen ligner faktisk noget, man for ti år siden ville have forestillet sig kunne være en bil 100 år ude i fremtiden. I stedet ser det ud til, at rigtigt mange af de teknologier, BMW har brugt i Vision Next 100 kommer til at blive til virkelighed. iNPUT har tidligere testet BMW i8, som er et imponerende stykke automobil, men Vision Next 100 slår den altså med længder.

Både selvkørende og assisteret kørsel
Selvkørende er det nye sort i bilbranchen, og alle producenter med respekt for sig selv arbejder på selvkørende biler – ligesom i øvrigt flere af de store tech-firmaer med Google i spidsen. Og måske Apple? Men BMW har altså bygget denne prototype, der både kan køre selv og – naturligvis – også “hjulpet” af menneskelige hænder. Men når et menneske skal køre bilen, kan den stadig hjælpe til med en høj grad af augmented reality, som betyder, at bilen i forruden kan vise grafik og advarsler. Kører en cyklist for eksempel ud i bilens bane, vil føreren få en advarsel, og cyklisten vil blive markeret med rødt, så han kan nå at reagere – også selv om han måske ikke selv havde set cyklisten. Bilen kan også vise den optimale kurve at køre i et sving og meget mere.

Som de fleste konceptbiler skal man ikke forvente at se Vision Next 100 på vejene i den form, den har nu. Men man kan helt sikkert vente sig, at BMW vil bruge mange af de ting de har lært da de lavede konceptbilen i deres modeller de kommende år.

Se en video med bilen her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.