Med appen "Field Agent" får man mulighed for at løse små betalte opgaver, når man alligevel skal ud at handle, er på vej hjem fra arbejde eller bare slentrer op og ned ad Strøget, som folkene bag forklarer.

Hidtil har der kun været Field Agents i USA, Canada, Australien og Storbritannien, men nu er turen altså så kommet til Danmark.

Viden om, hvor varer står på hylderne eller hvilken service, du får, når du køber et bestemt produkt, kan være værdifuld for butikker og virksomheder. Og det er den viden, iPhone-ejere kan tjene penge på at indsamle, når de løser opgaver, der bliver lagt ud via appen Field Agent.

LÆS ARTIKEL: Læs alt om iPhone 5

Som agent kan du for eksempel blive spurgt om prisen på en mobiltelefon hos den nærmeste telebutik, om et bestemt tøjmærke er udstillet i udvalgte butiksvinduer, eller hvor i butikken et morgenmadsprodukt er placeret.

”Det smarte ved appen er, at agenterne selv bestemmer, hvornår og hvor tit de vil arbejde,” fortæller administrerende direktør Jens Brinck fra Gorm Larsen Nordic, der står bag appen.

”Typisk tager det ikke mere end 10 minutter at løse en opgave, og med en belønning på op mod 50 kroner per opgave, kan det blive en ganske god forretning”, påpeger Jens Brinck.

Opgaverne kan komme fra alle typer af virksomheder, for eksempel et mobilselskab, en supermarkedskæde, en parfumeproducent eller en forsker, der er ved at undersøge noget om markedet.

LÆS ARTIKEL: Sådan vil Statoil gøre det lettere at reducere benzinudgifter

"Alt, hvad agenterne skal gøre, er at svare på nogle spørgsmål eller sende et billede ind via appen”, forklarer Jens Brinck.

Som det allerførste danske projekt har agenter rundt om i landet netop deltaget i en undersøgelse i over 120 detailbutikker, hvor de blandt andet svarede på, om der var udsolgt af bestemte varer, og hvor de via telefonen sendte billeder af butiksvinduerne, så opgavestilleren kunne se, hvor deres varer var placeret. Agenterne er anonyme.