Hvis du står og mangler en god julegave til bedstemor, og gerne vil have hende med på smartphone-bølgen, så har svenske Doro godt nyt.

Firmaet, der allerede er kendt for at lave enkle og ældrevenlige mobiltelefoner, bevæger sig nemlig nu ind på markedet for smartphones, med deres egen Android-model.

Ifølge Doro er PhoneEasy 740 verdens nemmeste smartphone, og den har både touchskærm og et fysisk keyboard, der kan slides ud. Som så mange andre Doro telefoner er det ikke de traditionelle smartphone-specifikationer, der er mest opsigtsvækkende, men PhoneEasy 740 har da fået et 5 megapixel kamera.

Doro har selv tilpasset Android på telefonen, så det er gjort meget mere brugervenligt for ældre med enkelte store knapper, skarpe kontraster og tydelige bogstaver.

Ligesom tidligere Doro modeller har PhoneEasy 740 også tydelig og høj lyd, samt nemme genveje til de 10 vigtigste telefonnumre. På bagsiden sidder en knap, der fungerer som tryghedsalarm. Ved tryk aktiverer den GPS’en i telefonen og sender brugerens koordinater til forudbestemte pårørende.

Du kan se flere billeder af Doto PhoneEasy 740 her

Som noget helt nyt har Doro også lavet et webinterface, hvorfra telefonen kan fjernstyres. Dette skal blandt andet hjælpe til når du som barn eller barnebarn skal hjælpe bedstemor med at få nye kontakter ind i telefonen, hentet nye apps eller uploade billeder fra telefonen.

PhoneEasy 720 får en vejledende udsalgspris på 1.999 kroner og er i butikkerne allerede her i slutningen af november, så du kan sagtens nå at få den under juletræet!

5 fede smartphones til under 2000 kroner

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.