Foto: MICHAELA REHLE

I begyndelsen var de flotte og fancy. Animationerne. Dem der gør overgangen mellem din iPhones forskellige apps flydende med en zoomende bevægelse.

Men når de først er fjernet, opdager man, hvor hurtig telefonen pludselig føles. Og det kan du nu gøre ved at udnytte en lille fejl i styresystemet.

smartphone charging

Via iPhone-indstillingerne har Apple allerede givet brugerne mulighed for at skille sig af med de små animerede overgange, men nu har 9to5mac.com afsløret, hvordan en fejl i styresystemet kan gøre jobbet endnu bedre.

I forvejen er det muligt at slå åbnings-animationerne fra ved at gå ind i Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Formindsket Bevægelse og slå den ’til’, så knappen bliver grøn.

APPLE-RESULTS/

Det fjerner den lange zoom-bevægelse, når apps åbnes, men der er stadig en blid og flydende overgang. Den kan du fjerne helt med dette trick, så apps åbnes på et splitsekund:

1. Gå ind i i Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed og slå 'AssistiveTouch' til. Det giver dig en virtuel ’hjem’-knap, som du f.eks. kan bruge, hvis den fysiske knap går i stykker en dag.
2. Tryk på den rigtige ’Hjem’-knap, og træk 'AssistiveTouch'-feltet helt ned i skærmens højre hjørne.
3. Swipe ned fra et vilkårligt sted på hjemskærmen, så søgefunktionen kommer frem. Læg mærke til, at 'AssistiveTouch'-feltet glider op over tastaturet.
4. Tryk et vilkårligt sted på skærmen for at lukke søgefeltet, i samme sekund som feltet hopper op over tastaturet. Fik du timet det perfekt, er animationerne nu fjernet helt.
5. Tryk på en vilkårlig app for at se, om den glidende overgang stadig er der. Er den det, skal du gentage punkt 4, indtil det lykkes.
6. Slå 'AssistiveTouch' fra igen som i punkt 1.

baby feet

Det kan tage et par forsøg, inden punkt 4 lykkes. Nogle brugere skriver, at de forsøgte mere end 20 gange, mens andre klarede den i første hug.

Gendanner du din iPhone, vender animationerne tilbage.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.