I 2000 ansøgte det brasilianske firma Gradiente Electronica SA, der i dag hedder IGB Electronica SA, om at registrere produkter under navnet IPHONE.

Det har det først i år taget brug af og lancerer nu en produktlinie af Android-smartphones under IPHONE-navnet. Den første model vil blive kaldt ”Neo One”.

Det lugter lidt af ballade, og mon ikke Apple nu retter advokatkikkerten mod Brasilien. Det, Apple kan gøre i denne sag, er enten af sagsøge det brasilianske firma eller indgå en forligsaftale med dem. I en lignende sag fra Kina, hvor firmaet Proview ejede retten til navnet ”iPad ”, endte Apple med at betale det kinesiske firma hele 60 millioner dollars for at få overdraget rettighederne.

LÆS ARTIKEL: Dansk firma et stort skridt nærmere øjenstyring af din smartphone

Hvis det brasilianske firma ejer rettighederne til brug af navnet iPhone i Brasilien, så ender det højest sandsynligt nok også med et forlig i denne sag.

Tim Cook har tidligere udtalt, at Brasilien er en vigtigt, voksende marked for Apple og de er ifølge Macrumors begyndt at hyre folk i Brasilien til nye Apple Stores i landet.

Følg Mobil på Facebook her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.