Skal man for første gang ud og investere i en konsol til de yngste børn i familien, kan det give rigtig god mening at starte med en brugt PS2, der stadigvæk er tidssvarende for målgruppen. Her kan man komme i gang, inkl. flere fede spil, for omkring 500 kr. Andre konsoller vil ellers koste 2500-3000 kr.

Hvem skal bruge en konsol?

Børnefamilien

Børnefamilien, hvor det kun er de mindste børn i alderen 5-10 år der skal spille og hvor der ikke er den store erfaring med konsolspil, vil det være et oplagt kup at starte med en PS2, der kan erhverves for meget billige penge. Samtidig kan man få nogle af de allerbedste konsolspil gennem tiderne til meget lave priser også. Ellers vil Wii være en god maskine, hvor børnene kan udfordres i aktivitets-spil, som f.eks. Just Dance, ligesom Mario og Pokemon-spillene også vil hitte. PS3 og Wii U er for dyre løsninger til dette behov og Xbox er udenfor målgruppen.

Familien

Her er der flere aldre, både yngre børn, teenagere og måske far. Både PS3 og Wii er gode familiemaskiner, hvor man kan spille flere mod hinanden – eller på hold med hinanden. Der er et meget stort og varieret udbud af spil. Skal hjemmets konsol primært bruges af piger, er Wii den bedste løsning, mens drengene vil få mere fornøjelse af en PS3, hvor der er mere ’voldsomme’ spil. PS2 vil de større børn hurtigt køre træt i, da der ikke længere udkommer nye spil til den. Wii U kan være en mulighed, men man skal være indstillet på at væbne sig med tålmodighed på spilfronten.

Teenagere

Er vi helt ude over at skulle tage hensyn til de yngste spillere, kigger vi især på de maskiner, der tilbyder gode online-muligheder. Xbox 360 har klart det bedste netværk og er helt fantastisk online. Der er masser af virkelig fede spil til det lidt ældre publikum til begge maskiner. PS3 har den populære feature, at der er indbygget Blu Ray, så man kan se de nyeste film også. Begge maskiner er aktuelle til denne målgruppe og det er ofte spilpræferencer, der afgør hvilken maskine man vælger.

Hvad er forskellen?

PlayStation 3
  

PS3 er tidens mest populære spillekonsol. Prislejet ligger på omkring 1900 kr. og til den pris får man en maskine, der både kan gå online og afspille Blu Ray-film.

Spil: Der er et meget varieret udbud af spil til hele familien. Både børnespil til de mindste og de helt hårde spil for de voksne. Playstation er ejet af Sony, der også udvikler sine egne spil, som ikke udkommer til andre maskiner. Her er der en del glimrende titler. Vi har også netop set lanceringen af den såkaldte ”Essentials”-serie, som er billige topspil til 149 kr. stk. Move-tilbehør med kamera og speciel kontroller til aktivitets-spil, skuffer mest. Generelt kan man få opfylde de fleste ønsker til spil.

Tilgængelighed: PS3 er den maskine, der får mest plads i de fleste butikker, så det er ofte let at finde både spil og tilbehør i de store supermarkeder.

Overall: Playstation 3 er en virkelig god maskine, som kan bruges af alle i familien. Er stærk på alle fronter. Vil passe i alle familier. Skal man købe maskine, ekstra controller, Move-tilbehør og 2-3 gode spil, skal man regne med at investeringen ligger på omkring 3000 kr.

Xbox 360
  

Xbox har altid været en populær konsol, dog med fokus på det lidt ældre publikum. Prisen ligger på omkring 1600 kr.

Spil: Spillene til Xbox bærer præg af, at målgruppen er lidt ældre end konkurrenternes. Microsoft udvikler egne titler som f.eks. Gears of War, Halo og Forza, som sigter på den voksne målgruppe. Der kan ofte findes meget billige spil til maskinen, der af en eller anden årsag synes at falde hurtigere i pris end andre maskiners. Kinect-tilbehør til omkring 1000 kr. giver aktivitets-spil, men det skuffer mest. Der udgives ikke mange børnespil til Xbox. Tilgængelighed: Er ikke til stede i butikkerne i samme grad som PS3, men er fint repræsenteret på nettet.

Overall: Xbox 360 er en virkelig god maskine for de lidt ældre og de lidt mere krævende spillere. Har en fantastisk god online-del, som er bedre end PS3’s tilsvarende, men på Xbox skal man betale 500 kr. årligt. Glem Xbox 360 til børnefamilierne og glem Kinect ved køb. Så kan man komme godt i gang med 2-3 fede spil for omkring 2200 kr.

Wii U
  

Er den helt nye spillemaskine, der lige er kommet på markedet (d. 30/11). Prisen ligger på ca. 3000 kr., men vil givetvis falde markant i løbet af ret kort tid i 2013.

Spil: Der er endnu ikke udkommet mere en ca. 20 spil, men der kommer givetvis flere spændende udgivelser i løbet af foråret. Indtil nu, er der kun få titler, der er rigtigt spændende. Disse få titler udkommer til gengæld kun til Wii U og det vil sikkert lokke nogen til at købe nu. Mange kan have en stor fordel af, at man kan bruge sine Wii-motes fra Wii, som ekstra controllere til Wii U, så man ikke skal købe dyrt ind for at kunne spille flere ad gangen.

Tilgængelighed: Er endnu ikke meget ude i forretningerne endnu og da der ikke er udkommet så mange spil, kan det være svært at finde Wii U i diverse butikker – selv på nettet. Det skal nok ændre sig i 2013

Overall: Maskinen er dyr og indtil videre er den mest for de allermest hårdkogte Nintendo-fans. Maskinen vil sikkert også mest henvende sig til familierne, ligesom Wii

Wii
  

Wii har været en revolution som familie-konsol med utroligt mange aktivitetsspil. Er faldet meget i pris og kan nu findes til omkring 1000 kr. de fleste steder.

Spil: Der er lagt vægt på familie- og børnespil og mange aktivitets-spil, hvor man skal bevæge sig for f.eks. at danse. Mario og Pokemon er eksklusive titler til Wii og disse spil kan man stadigvæk opleve at skulle betale en høj pris for, selvom de er ældre titler. Der findes over 2000 spil til Wii og derfor er det muligt at finde virkelig mange billige spil. Kvaliteten er dog ofte meget svingende og man får som regel, hvad man betaler for. I hele 2012 er der ikke udkommet ret mange nye spil og der kommer sikkert endnu færre i 2013.

Tilgængelighed: Wii er ved at tabe sin synlighed i butikkerne, da salget er faldet kraftigt de seneste år (alle familier har en maskine). Det er dog let at finde spil i netbutikkerne. Man ser ofte en del billigt uoriginalt tilbehør til Wii, som faktisk fungerer glimrende.

Overall: Wii er ved at dø, men er stadigvæk en virkelig god børne- og familiemaskine. Der er mange spil at vælge imellem, men vi skal nok ikke forvente at der kommer mange nye udgivelser fremover. Man kan komme godt i gang med, maskine, spil og ekstra controller for 1500 kr.

Playstation 2
  

PS2 er nok den mest succesfulde spillemaskine nogensinde. Maskinen ’døde’ for nogle år siden, men det er stadigvæk muligt at finde spil af og til. Specielt er der et særdeles stort brugtmarked, hvor man kan købe nogle af de største spilklassikere til næsten ingen penge.

Spil: PS2 har et katalog på omkring 2500 forskellige titler, så det er klart, at der findes utroligt mange fantastiske spil. I dag oplever vi endda, at gamle PS2-klassikere bliver pudset af og genudgivet til PS3 i HD-versioner. Det er muligt at finde topspil indenfor alle genrer til priser helt nede fra 39 kr.

Tilgængelighed: Maskinen ses kun sjældent i butikkerne, men hvis man finder den ny, koster den 499 kr. Prisen for en brugt PS2 ligger faktisk i det samme leje, hvilket viser noget om maskinens popularitet. Man kan være heldig at finde restlagre af spil til PS2 i diverse supermarkeder, hvor der kan gøres et kup.

Overall: PS2 er stadigvæk en fantastisk maskine, som tilmed har nogle eksklusive klassikere. Sony lavede den dumhed, at man ikke kan spille sine PS2-spil på en PS3, så vil man stadigvæk spille disse klassikere, må man have fat i maskinen. Går du i en butik som f.eks. Gamestop kan du komme rigtig godt i gang med en brugt maskine og en håndfuld spil for omkring 500 kr.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.