I begyndelsen af 00’erne havde alle teknologinørder én. Alle musiknørder havde én.

I 12 år har musikafspillerne iPod Shuffle og iPod Nano været på markedet, men nu er det slut. Apple afliver officielt de to ikoniske musikafspillere, der torsdag blev fjernet fra Apples hjemmeside og dermed taget ud af produktion. Det skriver CNN.

»I dag simplificerer vi vores iPod-udvalg til kun at bestå af to iPod touch-modeller, (...) og vi ophører med at sælge iPod Shuffle og iPod Nano,« fortæller en Apple talsperson til CNN Tech.

Selvom de to klassiske musikafspillere ikke længere bliver produceret, vil de dog stadig være tilgængelige i butikkerne, så længe lager haves.

De sidste par år er flere af de klassiske iPods langsomt blevet fjernet fra Apples hylder.

I det store hele har introduktionen af iPhones, Spotify og andre streamingtjenester alle været en del af den langsomme udfasning af de to ikoniske iPods, der opnåede stor popularitet, da de kom på markedet i 2005, fire år efter den første iPod. Forgængeren til Nano og Shuffle var iPod Classic, der blev lanceret i 2001 og fjernet fra hylderne i 2014.

Torsdagens nyhed fra Apple overrasker dog ikke mange teknologiinteresserede, da iPod Shuffle og iPod Nano ikke har været opdateret de sidste par år. De sidste udgaver af iPod på markedet er to modeller af iPod touch, der minder om en iPhone, men som ikke kan foretage telefonopkald.

Torsdagens udmelding fra teknologi-giganten Apple kommer i kølvandet på den seneste nyhed fra Microsoft, der planlægger at fjerne det mangeårige Paint-program fra fremtidige Windows-opdateringer. Ligeledes har Adobe valgt at udfase deres Flash-Player plug-in i slutningen af 2020.