Den første Asus PadFone lignede intet andet på mobilmarkedet, da den debuterede tidligere på året. Vi kunne egentlig godt lide konceptet, som vi ikke havde set mage tidligere, men da det hele var nyt, var der selvsagt også plads til lidt forbedringer.


Af Mobil.nu


Konceptet med PadFone er følgende: En smartphone, som kan bruges som helt almindelig smartphone, men som også kan fungere som en fuldbyrdet bærbar med fuldt tastatur og stor skærm. Man sætter ganske enkelt telefonen i en computerdock og så er det telefonen, der driver værket på computeren.

PadFone 2 har fået indbygget et rigtigt monster af en maskine med kraftig processor og hele 2 GB Ram.

Noget, som Asus er vældig stolte over - udover deres monsterspecifikationer - er lydsystemet Sonic Master som både skal klare at afspille ved ret høj volumen på både Padfone 2 og Padstation, mens det også skal mindske forvrængningen og give mere bas og klarere lyd over hele registreret.

Læs også: Så hurtigt er ny monstermobil på nettet.

Under vores korte demotest fik vi kun lejlighed til at lytte til en violinrundgang, men det lød godt ved både høj som lav volumen.

I forhold til dockingen af den ret store telefon, så er der sket en del i forhold til sidst, og her har Asus prøvet en masse forskelligt af inden lanceringen.

Og dockingdelen fungerer også ganske fortrinligt og smidigt, ligesom den ikke på nogen måde giver indtryk af at kunne fejle. Telefonen glider fint ned i slisken på bagsiden af PadStation og man får respons i form af en lille diskret kliklyd og en let vibration i telefonen.

Ellers har telefonen nogenlunde samme udtryk som den første generation PadFone og den føles faktisk ikke større på trods af, at skærmen er blevet 0,4 tommer større. En del af årsagen til det skal findes i det nye design, hvor bunddelen er betydeligt tyndere end toppen. Samtidig føles både telefon og tablet lette uden at det går ud over følelsen af kvalitet, og at der her er tale om et par velbyggede enheder.

Du kan læse meget mere om Asus PadFone 2 her, hvor du også kan blive klogere på deres Cloud-løsning, hvor man opbevarer al indhold på mobilen online i skyen.