De nye smartphones er ved at overtage verden. Og med god grund. De kan meget mere end almindelige mobiltelefoner, og det er muligt at skræddersy dem til dine behov. Ingen smartphones er ens. Det er dig, der bestemmer, hvad din telefon kan.

- Smartphones er spændende, fordi de giver uanede muligheder for at få en mobil, der kan lige præcis det, som man vil have, at den kan, siger mobilsiden.dks redaktør og mobilekspert, John G. Pedersen.

Det, som gør smartphones så unikke, er, at man kan installere applikationer på dem. Det er små programmer, som giver din smartphone nye funktioner, og der findes tusindvis at vælge mellem.

- Alle kan finde noget, de synes om. Det betyder også, at ingen har de samme applikationer. Vi har jo forskellige behov, og applikationer gør det muligt for alle at få dækket deres behov, siger John G. Pedersen.

I 2011 vil der blive solgt flere smartphones end bærbare computere på verdensplan.

- Der er ingen tvivl om, at det her er en fremtid, vi skal vænne os til. Alle kommer til at skulle bruge smartphones, forudsiger John G. Pedersen.

B.T. har fundet nogle af de bedste applikationer til din smartphone. Har du ikke selv en, er her en forsmag på de mange muligheder, en smartphone tilbyder sin ejer.