Den ødelægger dit hår hver eneste gang og udtværer din makeup.

Den er tung for nakken og kan kun bruges i op til en times tid, før der er brug for en pause.

Og så er det hamrende ensomt at være lukket inde og se ting, som du ikke kan dele med nogen.

Alligevel bliver det spritnye Apple Vision Pro, deres headset, langt fra slagtet af de første anmeldere, der har fået lov til at prøve det næsten 25.000 kroner produkt.

Det er et glimt af fremtiden og på flere måder det vildeste headset, de nogensinde har prøvet.

På techmediet The Verge har chefredaktøren Nilay Patel anmeldt og har en lang række forbehold for produktet, herunder de fleste af de ovennævnte.

Men han kalder det alligevel et »forbløffende« produkt.

»Det er den slags førstegenerationsenhed, som kun Apple virkelig kan lave, lige fra den utrolige skærm og passthrough-teknikken (hvor du kan se andre, og de kan se dine øjne, red.) til brugen af hele økosystemet til at gøre oplevelsen så brugbar på tværs af enheder.«

Det er simpelthen »det bedste forbrugerheadset, nogen nogensinde har lavet.« Punktum.

»Og det er problemet,« forsætter han.

Headsettet har kameraer rettet mod dine øjne, så folk kan se dine øjne, selvom de er gemt væk bag en sort skærm. Det fungerer ikke helt fantastisk, forlyder det.
Headsettet har kameraer rettet mod dine øjne, så folk kan se dine øjne, selvom de er gemt væk bag en sort skærm. Det fungerer ikke helt fantastisk, forlyder det. Foto: Apple
Vis mere

Selvom Apple reklamerer med, at headsettet har kamera på fronten, så du kan se verden omkring dig og ikke bliver lukket inde, bliver man – ja – stadig lukket inde.

Det er nu engang et headset på dit hoved, og du sidder nu engang og stirrer på skærme foran dig. Uden mulighed for at dele oplevelsen, af hvad du ser, med andre.

Han giver 7/10.

Lidt højere tal får Apple smidt i nakken hos techmediet Cnet. 7,8, for at være helt præcis.

»Dette er Apples vildeste og mærkeligste enhed,« opsummerer anmelderen Scott Stein.

Han er i tvivl, om Apple Vision Pro er en personlig biograf, en bærbar iPad i dit ansigt eller en »portal ind til en ny fremtid«.

Sidstnævnte refererer til, at anmelderen er sikker på, at mixed reality er fremtiden. Hvor man kombinerer den virkelighed, vi alle sammen går og ser, med teknologien, med virtual reality.

Og den vej peger Apple Vision Pro også.

»Når det er sagt, er det helt klart ikke en enhed, du behøver at hoppe med på nu.«

Teknologien er endnu i sin spæde start.

»Vil Vision Pro fra nu af være det første skridt mod computerbrug i mixed reality? Måske. Det, der virkelig får Vision Pro til at virke futuristisk, er ikke skærmen eller appsene, det er måden, du bruger computeren på. Øjne og hænder,« lyder det hos Cnet med reference til, at man styrer og bruger computeren gennem, hvad du kigger på kombineret med små håndbevægelser.

Og hvornår kommer det så til Danmark? Ingen idé.

Vi må have »tålmodighed« lyder det fra Apples presseansvarlige i Danmark på denne journalists forsigtige henvendelse uger tilbage.

Forbrugerne i USA, der har forudbestilt, får fingrene i headsettet fra 2. februar.

Analyser peger på, at der nok er blevet forudbestilt og solgt 200.000 enheder indtil videre.