Samsung spritnye Galaxy S7 Edge er måske ikke helt så hurtig som benchmark-programmerne viser …

Samsungs nye Galaxy S7 Edge har slået alle rekorder i vores egne benchmark-tests. Men en ting er tekniske målinger, noget andet er almindelige brugssituationer - og her slås den spritnye Galaxy S7'er - ret komfortabelt - af Apples halvgamle iPhone 6S fra sidste efterår.

Det hævder i hvert fald Youtube'ren Jerome Ortega, der har testet Galaxy S7 Edge op mod Nexus 6P, Moto X Pure Edition og Apples iPhone 6S. Ortega målte den tid det tog hver enkelt smartphone at åbne en prædefineret serie af spil og apps - og hvor Samsungs nye flagskib nemt løb fra de øvrige Android-modeller, så halser den altså efter iPhone.

Resultatet er mildest talt overraskende, da Galaxy S7 Edge er armeret med det nyeste nye; den helt friske otte-kernede Snapdragon 820 processor og 4 gigabyte RAM. En, på papiret, noget bedre pakke end iPhone 6S'erens Apple A9 processor og 2 gigabyte RAM.

Årsagen kan, ifølge Android-fansitet XDA Developers være, at Galaxy S7 Edge automatisk sænker processorhastigheden, når visse komponenter bliver for varme. Det vil give udslag i længerevarende tests som den Jerome Ortega har udført.

Under alle omstændigheder skal denne slags tests tages med et gran salt; det er uhyre svært at sammenligne specielt iOS og Android da de kører to forskellige operativsystemer, og det generelt er svært at tage højde for alle de variabler, der kan påvirke ydelsen.

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge kommer på hylderne i de danske butikker på fredag. iNPUT er klar med en test af det nye vidunder senere i dag.

Se videoen med Jerome Ortegas test hos iNPUT

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.