Opkøb af to virksomheder tyder på, at Apple ikke vil efterlades, når Virtual Reality får comeback i løbet af 2016.

Som vi tidligere har skrevet om lader 2016 til at blive året hvor virtual- og augmented reality får sit store comeback. Google, Facebook, Microsoft, Sony og HTC har alle reality-bøjende produkter på vej - og det lader til at Apple følger efter. I hvert fald har æbledrengene for nyligt investeret i to virksomheder — Metaio og Faceshift — der begge producerer software, der kan ændre verden omkring os; enten ved at tilføje emner (augmented reality) eller lave helt nye verdener (virtual reality).

Microsoft satser stort på augmented reality med sit HoloLens-headset, der udkommer i løbet af 2016. Facebook har givet to milliarder dollars for Virtual Reality-hjelmen Oculus Rift. Sony har skabt nye VR-verdener til sin kommende PlayStation 4-udvidelse PlayStation VR (tidligere Morpheus, red.). Google har lavet sin Google Cardboard VR-teknologi, men kaster også mange penge efter firmaet Magic Leap, der laver augmented reality.

I vanlig tillukket stil har Apple ikke ytret et ord om hverken virtual- eller augmented reality. Eller hvad de skal bruge de to nyindkøbte firmaer til. Men indkøbene antyder, at Apple ikke vil efterlades, når VR-bølgen ruller afsted. Allerede i februar patenterede Apple et VR-headset til iPhone. Et headset, der i princippet minder en del om Google Cardboard.

Se også iNPUTs chefredaktør, Torben Vognsen, prøve Sonys PlayStation VR tidligere på året.

Du kan læse mere om ny teknologi i magasinet iNPUT - det er 100 procent gratis til tablets og telefoner. Her til iOS og her til Android.