Apple har betalt en svimlende sum for ur-designet som ligger i den seneste udgave af styresystemet i iPad.

Det er det nationale schweiziske jernbaneselskab, SBB, der står bag det ur-design, som Apple bruger i den nyeste iOS 6 på iPad. Desværre for Apple er designet blevet brugt uden tilladelse og derfor har de måtte punge ud med en erstatning til SBB. Erstatningen lyder på intet mindre end 21 millioner dollars.

Ligheden de to designs imellem er slående, og det er derfor ikke overraskende, at Apple bliver nødt til at kompensere for deres brug af uret. Uret, der er navngivet Mondaine, blev designet i 1944 af den Schweiziske ingeniør Hans Hilfiker, og det findes på mange af SBBs togstationer.

LÆS OGSÅ: Stort galleri med iPad-udfordrer fra Asus

En talskvinde fra SBB, Patricia Claivaz, siger ifølge hjemmesiden Appleinsider,

at firmaet aldrig har haft intentioner om at blive økonomisk kompenseret af Apple, det drejede sig snarere om, at få klarlagt retningslinierne for Apples brug af designet. Derudover tilføjede Claivaz, at SBB egentlig bare var stolte over, at et firma af Apples kaliber havde valgt at bruge designet.

Selvom SBB ikke gik efter en økonomisk gevinst, blev det altså til hele 21 millioner dollars, og man kan ikke lade være ved at tænke på om de næste, der kan få presset penge ud af Apple måske bliver Braun. Apple har nemlig lånt meget at designet til deres lommeregner-app fra fra tyske Braun.

På den anden side, så har det aldrig være nogen hemmelighed, at Apple og Braun har fælles designhistorie, og at man i Cupertino gennem mange år har samarbejdet med tyskerne og anvendt nogle af deres designideer.

Følg mobil på Facebook
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.