Prostitution er ulovligt i Kina, hvilket nok også spiller ind i AppleS beslutning om at få Siri til at rette sig ind.
Prostitution er ulovligt i Kina, hvilket nok også spiller ind i AppleS beslutning om at få Siri til at rette sig ind. Foto: ANDY RAIN

Stemmestyringen i iPhone, Siri, har fået kortere snor af Apple, da hun efter sigende har givet kinesiske brugere direktioner til de nærmeste bordeller.

Siri, Apples kvindelige stemmestyringsprogram til iPhone, har ifølge udtalelser på den kinesiske pendant til Twitter, Sina Weibo, været lidt for flittig til at hjælpe iPhone-brugere i Kina til prostituerede, bordeller eller eskort-bureauer.

Hjemmesiden CNET news rapporterer, at Apple har valgt at fjerne Siris søgeresultater for de ømtålelige emner og melder, at hun ikke kan finde nogle bordeller eller at en fejl opstod, hvis man søger efter disse emner.

Læs også: Galleri: Vi har iPad mini

Apple har ikke selv bekræftet historien om, at Siri skulle have været så rundhåndet med at give direktioner, men ifølge CNET har Apple bekræftet, at de nu blokerer for information vedrørende søgninger, der omhandler prostitution. Prostitution er desuden ulovligt i Kina, hvilket nok også spiller ind i AppleS beslutning om at få Siri til at rette sig ind. Det er for eksempel ikke muligt at lave søgninger på skydevåben i Kina, da de er ulovlige.

Læs også: Video: Vi unboxer iPad mini

Det er faktisk ikke første gang, at Siri er kommet i problemer. Sidste år kunne amerikanske iPhone-brugere ikke blive hjulpet til den nærmeste abortklinik, men Siri ville hellere end gerne finde den nærmeste våbenhandel. Denne ”fejl” blev senere rettet af Apple, hvorefter den slags søgninger også blev inkluderet i Siris omfattende vidensbank.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.