Det er ikke noget nyt, at Apple gerne vil blande sig i, hvad vi som frie (hrm hrm) mennesker må og ikke må se. I Apples App Store skal alle apps godkendes, og det er bestemt ikke alt som kommer gennem Apples censur. Senest er 500px.com's app til deling af billeder blevet fjernet.

Siden Apples App Store åbnede, har der løbende været skriverier om censur. Det har fået sindene i kog hos forbrugerne. Fra Apples side har man påtaget sig jobbet som vagthund for vores øjne og sind.

Man kan stille meget store spørgsmåltegn ved, om Apples censur tager de rette beslutninger, eller om de overhovedet skal tage beslutninger for os forbrugere. Man skulle mene, at det må være en menneskeret, at se på det man har lyst til - inden for lovens rammer naturligvis.

Ingen kender Apples censurkriterier, bortset fra Apple. Derfor er det ikke til at sige, hvad der vil blive forbudt og hvad der kommer gennem nåleøjet. Umiddelbart tyder det på, at alt der er kritisk overfor Apple som virksomhed og deres produkter, kommer ikke ind i App Store. Det samme gælder alt hvad der har bare den mindste snert af nøgenhed. Fx kan du ikke finde Ekstra Bladets Side-9 pige i App Store.

Læs også på Zoom online: Hvorfor fotograferer du nøgne kvinder?

Billeddelingstjeneste fjernet fra App Store

Den seneste handling fra censur-rytterne hos Apple er, at man har fjernet en utrolig populær App. Der er tale om den canadisk baserede billeddelingsside 500px.com, som har fået fjernet deres app fra App Store.

Ifølge Apple, er der fordi man kan se 'kunstnerisk nøgenhed' på visse billeder. Det er åbenbart så farligt for os mennesker, at 500px er blevet smidt ud.

Har du allerede 500px app'en på din iPhone eller iPad, så lad endelig være med at slette den, for du vil ikke kunne installere den igen. Ikke på nuværende tidspunkt i hvert fald.

På de forskellige sociale netværk, er kritikken af Apple højlydt. Vi kan kun håbe på, at Apple besinder sig, så 500px.com igen kan komme frem på vores enheder.

Se også på Zoom online: Dokumentar om nude Art 'Den Nøgne Sandhed'

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.