Foto: KIMIHIRO HOSHINO

Apple har i dag lanceret en ny version på 128 GB af den fjerde generation af iPad med Retina-skærm.

Den kommer både med Wi-Fi-only og med sim-kort, men har altså dobbelt så stor lagringskapacitet som den hidtidige topmodel på 64 GB. Der er dermed skruet op for mulighederne for at lagre indhold som fotografier, dokumenter, projekter, præsentationer, film, tv-udsendelser, musik og apps.

- Med mere end 120 mio. solgte iPads er det klart, at kunder i hele verden er vilde med deres iPad, og hver dag opdager de endnu flere årsager til at arbejde, lære og spille på deres iPad i stedet for på deres gamle pc, siger Philip Schiller, Apples senior vice president of Worldwide Marketing i en pressemeddelelse.

- Med dobbelt så stor lagringskapacitet og et enestående udvalg af mere end 300.000 originale programmer til iPad har firmaer, undervisere og kunstnere endnu flere grunde til at bruge iPad til alle deres arbejdsmæssige og personlige behov, hedder det videre fra Schiler.

Er du mere til Android og Google? Så læs test af Google Nexus 7 med 3G her

Den store iPad er især henvendt mod erhvervslivet, hvor næsten alle Fortune 500-selskaber og over 85% af Global 500-selskaberne ifølge Apple anvender eller tester iPad. Firmaer, der regelmæssigt bruger store mængder data, f.eks. 3D CAD-arkiver, røntgenbilleder, filmredigeringer, musikspor, kursusvideoer og servicehåndbøger.

De over 10 mio. brugere af iWork vil også have fordel af at kunne vælge en iPad med større lagringskapacitet, ligesom som tungere opgaver i AutoCAD vil være mulige at håndtere på den bærbare iOS-enhed.

- Vores AutoCAD WS-app til iOS blev udviklet til at give kunderne problemfri adgang til deres design overalt og til hver en tid, siger Amy Bunszel, vice president i AutoCAD products for Autodesk og fortsætter:

- Disse dokumenter er ofte store og yderst detaljerede, så det er en virkelig fordel for iPad-brugere at have denne tynde og lette iPad med dens Multi-touch-skærm, integreret kamera og et batteri, der holder hele dagen, så de kan se, redigere og dele deres AutoCAD-data.

Udover hukommelsen er der ikke nyheder at hente i den maskine, der er lig den fjerde generation af iPad, som vi fik at se første gang i efteråret. Den har stadig 9,7" Retina-skærm, A6X-processor, FaceTime HD-kamera og iOS 6.1, så den understøtter LTE-netværk.

Den nye iPad er klar til forbrugerne fra 5. februar, og du kan se prisen for iPad Retina med 128 GB hukommelse her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.