Efter massiv kritik fra flere lande har Apple ændret procedure i de populære spilapplikationer.

I lang tid har børn uvidende flænset deres forældre for mange tusinde kroner ved at købe smølfebær i spillet Smurfs Village. Den fremgangsmåde sætter Apple nu en stopper for, skriver Iponeguide.dk.

I mandags fortalte BT historienom otte-årig Frederik, der brugte 10.500 kroner på smølfebær inden for en halv time. Indtil nu har det nemlig været muligt at købe smølfebær for op til 599 kroner af gangen uden hverken kodeord eller dankortoplysninger inden for de første 15 minutter efter spilstart. Et tidsvindue, der endda forlænges, hver gang spilleren køber smølfebær.

Kræver kodeord
Nu kan Frederiks forældre og andre børnefamilier ånde lettet op. For eftertiden bliver det nemlig påkrævet, at man indtaster en kode, hver gang man køber virtuelle produkter i spil fra Apple, såkaldte in-app-køb. Det betyder, at du roligt kan låne din Iphone eller Ipad ud til dine børn uden frygt for at blive ruineret.
For at nyde fordelene af den nye procedure kræver det dog, at du opdatere din Iphone til iOS-43, der udkom i onsdags.

Brud på rammeaftale
I forbrugerrådet mener man stadig, at det er et problem, at Apple tilbyder spil til børn, der kan indebære høje betalinger.

- Det er da fremskridt, men jeg synes stadig, at det er et problem. Spil rettet mod børn bør ikke indeholde betalinger på beløb i den størrelse. Det er et brud på den rammeaftale fra forbrugerombudsmanden, der siger, at spil rettet mod børn må ikke kunne indebære betalinger over 75 kroner, siger afdelingschef i forbrugerrådet Vagn Jelsøe.

Andre læser også