Windows-brugere kan risikere at Windows 10 pludselig ligger på maskinen, selv om de har takket nej til at opgradere.

Ikke alene forærer Microsoft generøst sit seneste operativsystem til brugere af Windows 7, 8 og 8.1, nej, de insisterer. Selv hvis man har takket nej til at opgradere, risikerer man at Windows 10 installerer sig selv. Det skyldes, at Microsoft nu har kategoriseret Windows 10 som en såkaldt "anbefalet opdatering". Og har man sat Windows Update til at installere anbefalede opdateringer automatisk, så hentes installationen ned på computeren og aktiveres.

Man risikerer dog ikke at vågne op, med en ny Windows-installation på computeren. Godt nok starter processen automatisk, men den kræver alligevel brugerens tilladelse for at gå videre. Samtidig har Microsoft indbygget en fejlsikring, der betyder, at man kan nedgradere sit system igen, hvis man fortryder sin opgradering til Windows 10. I op til 31 dage har brugeren mulighed for at skifte tilbage til den tidligere Windows-version.

Men måske er det ikke nogen dårlig ide at opgradere? Der er bred enighed blandt anmelderne om, at Windows 10 er et skridt frem. Vores egen anmelder skrev blandt andet: "Hvis nogen spekulerer på, om Windows 10 i vores øjne er bedre end Windows 8, så er svaret helt klart ja". Læs hele anmeldelsen af Windows 10 lige her.

Vil du have flere nyheder som denne i din nyhedsstrøm, så giv iNPUT et like HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.