Der florerer i disse dage en iPhone-besked med en lille sort cirkel, som du ikke skal åbne.

Det skriver News.com.au.

Beskeden, som du kan se i ovenstående Twitter-opslag, forestiller en sort cirkel og en finger-emoji, der peger på cirklen. Det ser harmløst ud, men hvis du åbner beskeden, lukker besked-appen ned, og så kan du ikke åbne den igen.

Beskeden gemmer nemlig på mere end den sorte cirkel og finger-emojien. Beskeden indeholder også en masse usynlige såkaldte unicode-tegn, der overbelaster besked-appen i sådan en grad, at den lukker ned.

Værre er, at du ikke bare kan lukke appen ned og åbne den igen eller genstarte din iPhone og tro, at du så kan sende beskeder igen. Hver eneste gang man går ind i besked-appen, vil den nemlig bare vise en blank hvid side.

Der er dog et par andre løsninger, der kan hjælpe dig, hvis du er blevet offer for beskeden, der er opkaldt 'black dot of death'.

Den ene af løsningerne indebærer, at du skal bede Siri om at skrive en ny besked. Der vil åbne sig en ny besked, og hvis du så trykker 'annuller', kommer du tilbage til startsiden i din besked-app, hvor du kan se alle dine beskeder. Herfra skal du slette 'black dot of death'-besked ved at køre fingeren til venstre og trykke slet.

En anden løsning er at bruge det såkaldte 3D Touch til at trykke på beskeder-app ikonet og vælge 'ny besked', hvorefter du følger de samme anvisninger som ovenover for at slette beskeden.

Den populære besked-app WhatsApp har også tidligere været udsat for en lignende besked, der fik appen til at lukke ned, og ifølge News.com hersker der også lige nu sådan en besked på WhatsApp.

Historien melder ikke noget om, hvem der står bag beskederne.