Samsungs nye Galaxy S7 har nu sat sig hårdt på mobiltronen - i hvert fald indtil Apple eller Huawei kommer med nyt senere på året. Magasinet iNPUT har fundet fem områder, hvor Samsung slår Apples iPhone - med længder endda.

Apple og Samsung er noget nær de største “frenemies” i verden; Samsung producerer dele til Apples enheder, så de skal arbejde ret tæt sammen – men derudover er der samtidig krig på kniven i konkurrencen om at producere de bedste forbrugerelektronik produkter – og det er en god ting for os forbrugere, for konkurrencen driver innovationen frem.

Et godt eksempel på, at forbrugerne faktisk har en del magt er den nye Samsung Galaxy S7. Telefonen er blevet mere rund (og mere behagelig at holde ved), er blevet vandtæt, har fået bedre batterilevetid, mulighed for at udvide hukommelsen, og kameraet stikker ikke ud på bagsiden. Alt dette er ønsker fra brugerne, og Samsung har lyttet – og det vil betyde, at de nu er et stykke foran Apple – i hvert fald i et stykke tid.

Her er de fem områder, hvor Samsung nu slår Apple:

1 Vandtæthed
I et land hvor der regner meget og mange gerne dyrker udendørs sport er det en rigtigt god ting, at en telefon er vandtæt – og det er Samsungs Galaxy S7 i modsætning til Apples 6s og 6s Plus. Galaxy S7 kan nedsænkes i op til 1,5 meter vand i op til en halv time. I praksis formentlig både en del dybere og en del længere – men det er altså minimum.

Læs også: Huawei lancerer Microsoft Surface konkurrent (http://www.inputmag.dk/huawei-lancerer-ny-microsoft-konkurrent/)

2 Kameraet
iPhone 6 – og især 6S har et godt kamera, men den nye Samsung telefon kan prale med et kamera, der er bedre end det der sad i den forrige generation, Galaxy S6 – og det var endda bedre end iPhone 6S til at begynde med. Med andre ord er Samsung altså et hestehoved foran på kameraet nu.
Samtidig er Samsung på S7 sluppet af med den ret irriterende “knold”, kameraet var på S6 – og stadig er på iPhone 6S.

3 MicroSD kortlæser
Apple “tvinger” brugeren til at vælge, hvor meget hukommelse han/hun vil bruge allerede i købssituationen, og når det er sket kan man ikke ændre på det. Det kan man med den nye Galaxy S7 – og i øvrigt meget, meget billigere end hvis man skulle betale for indbygget hukommelse. Man kan udvide med op til 200GB.

Læs også: Facebooks Zuckerburg chrashede Samsungs S7 event! (http://www.inputmag.dk/zuckerberg-crashede-samsung-s7-event/)

4 Skærmen
Samsung laver gode skærme. Punktum. Om man kan lide de ret mættede farver eller ej er en smagssag, men ingen kan argumentere imod, at Samsungs skærme står fantastisk – og her slår Samsung Apple, der stadig holder fast i den efterhånden ret gamle IPS teknologi, hvor Samsung for længst er gået over til den mere moderne AMOLED teknologi. IPS har sine fordele, men stort set alle eksperter er enige om, at skærmen på Samsungs telefoner er bedre end alle andre producenters – inklusiv altså Apples iPhone.

5 Batteri
Her er vi reelt en smule på tynd is, for vi har endnu ikke set, hvordan Galaxy S7 klarer sig i forhold til iPhone 6 og – især – 6S. Men med 3.000mAh imod iPhones 1.715mAh (6S) og 2.750 (6S Plus)  skal der altså gå rigtigt meget galt før batterilevetiden ikke er bedre på Galaxy S7 end på iPhone – men Apple er rigtigt gode til at styre strømforbruget i deres telefoner – og som regel bedre end på konkurrenter med Android. Ikke desto mindre tror vi, at Galaxy S7 også vinder her.

En smartphone er langt fra kun specifikationer, og iPhone 6S er en fantastisk telefon – men i det næste stykke tid er Samsungs Galaxy S7 altså kongen.

Vil du have flere nyheder som denne? Så giv iNPUT et like her

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.